DHV verwerft groot waterleveringscontract in Taiwan

Amersfoort – DHV is de komende vijftien jaar verantwoordelijk voor de levering van drinkwater en industriewater aan Kaohsiung, de tweede stad van Taiwan. Onderdeel van het contract is de bedrijfsvoering van de Fong Shan waterzuivering. DHV ondertekende hiertoe het contract met Tong Hsin Water Enterprises. De contractwaarde is circa 90 miljoen euro. Dit project past volledig in DHV’s strategie om zijn diensten uit te breiden met beheer en onderhoudactiviteiten.

DHV is hiermee het eerste Nederlandse advies- en ingenieursbureau dat verantwoordelijk wordt voor de levering van water op deze schaal. Vanaf medio 2007 zal DHV het oppervlaktewater uit de Kaopin en Donggang rivier behandelen en dagelijks 300.000 m3 industriewater en 250.000 m3 drinkwater produceren voor de China Steel Corporation en ruim 500.000 inwoners van Kaohsiung. Op dit moment wordt de installatie uitgebreid met onder meer DHVs beproefde Crystalactor® technologie voor het ontharden van water. Deze technologie werd eerder al in Taiwan toegepast bij de waterzuivering van het Chenchin Meer.

Het project is verkregen in nauwe samenwerking met DHVs Taiwanese deelneming DHV Planetek en de lokale onderaannemer Jinn Wei.

Eerder in 2006 verwierf DHV nog een groot beheerproject. Chemelot BV droeg met ingang van 1 april het beheer van haar chemische industriecomplex (800 ha) in Sittard-Geleen over aan DHV. Als asset manager voert DHV de regie over beheer en onderhoud van de gehele infrastructuur.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: DHV Holding BV