Maaswerken: Datum verkeersomleidingen Weurt

Roermond – Vanaf 17 oktober 2006 zal het verkeer nabij de sluis Weurt via de tijdelijke bruggen worden geleid. Het verkeer kan dan niet meer over de bruggen van het sluiscomplex in Weurt; van en naar de Van Heemstraweg/Industrieweg en West-Kanaaldijk. Het verkeer zal tot medio 2007 van deze omleidingroute gebruik moeten maken. Daarna komt er een andere omleidingroute.

Aanleg tijdelijke bruggen in Weurt
De aanleg van de tijdelijke bruggen in Weurt is in volle gang. Er is zand aangevoerd waarop later, als het zand geruime tijd is ingeklonken, de bruggen worden aangelegd. Beide bruggen, één voor het gemotoriseerd verkeer en één voor het langzame verkeer (voetgangers en fietsers), worden naast elkaar op deze zandlichamen gelegd. De bruggen blijven gescheiden van elkaar en hebben afzonderlijke aan- en afritten.

De ingebruikname van de omleidingroute is iets later dan eerder aangekondigd omdat de aannemer in de voorbereiding meer tijd nodig heeft. In de eerste week (van 17 tot 23 oktober) zal Rijkswaterstaat samen met de gemeenten de verkeersdoorstroming nauwkeurig volgen. Indien nodig worden er dan nog aanpassingen aan de omleidingroute doorgevoerd.
De einddatum van het verhogen van de bruggen over de sluis en de aanleg van de aan- en afritten blijft onveranderd december 2007.
De bruggen over de sluis Weurt worden met 2 ½ meter verhoogd om zo hogere schepen (vierlaagscontainervaart) een betere toegang te bieden tot het Maas-Waalkanaal.

Openbaar vervoer ook via tijdelijke bruggen
Ook het openbaar vervoer maakt dan van omleidingroutes gebruik die over de tijdelijke bruggen lopen. Om zo min mogelijk hinder voor de busreizigers te veroorzaken, zijn hiervoor aangepaste dienstregelingen.

Hoe blijft u op de hoogte?
Rijkswaterstaat Maaswerken houdt u via advertenties in de huis-aan-huis bladen op de hoogte. U kunt ook kijken op www.bruggenweurt.nl
Begin september kunt u (regio Beuningen) een speciale Maaswerken Nieuwsbrief verwachten waarin u over de werkzaamheden rondom de sluis Weurt meer informatie kunt vinden. Ook aangepaste dienstregelingen vindt u daarin terug.

Heeft u nog vragen? Tijdens kantooruren is Loket Maaswerken bereikbaar op
0800-62279375 of u mailt naar loket@maaswerken.nl.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Maaswerken