ARCADIS: strategische opdracht in New Orleans

Arnhem – ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft vandaag bekend gemaakt dat de onderneming een strategisch belangrijke opdracht heeft verworven in New Orleans. Het betreft een voorstudie naar de haalbaarheid van twee stormvloedkeringen in het hoofdkanalensysteem van de stad. Opdrachtgever is het US Army Corps of Engineers, waarmee ARCADIS een langjarig raamcontract ter waarde van US$ 3 miljoen heeft voor adviesdiensten. Het studieproject moet de werkbaarheid van het concept helpen vaststellen. Indien succesvol, dan zal het werk worden voortgezet in volgende fases, uiteindelijk leidend tot het ontwerp van deze unieke installaties.

De stormvloedkeringen (met een breedte van circa 50 m en 100 m) zijn conceptueel vergelijkbaar met de stormvloedkering in de Nederlandse Nieuwe Waterweg. Ze staan in principe open, moeten voor scheepsverkeer passeerbaar zijn en bij sluiting sterk genoeg om een orkaan te kunnen weerstaan. De stormvloedkeringen staan gepland in de kanalen van waaruit een deel van de overstromingen na Katrina werd veroorzaakt vanuit Lake Borgne en Lake Pontchartrain. Naar schatting zal de bouwsom de beide kunstwerken circa US$ 350 miljoen bedragen.

De studie vormt de basis voor besluitvorming over het type, de locatie en de technische specificaties van de stormvloedkeringen. Daarnaast wordt gekeken naar milieu, uitvoeringsaspecten en kosten. ARCADIS werkt aan dit project met een team van Amerikaanse en Nederlandse deskundigen en wordt daarbij vanuit Nederland ondersteund door WL Delft Hydraulics en Alkyon.

ARCADIS bestuursvoorzitter Harrie Noy: "ARCADIS heeft de opdracht kunnen verwerven omdat wij als geen ander in staat zijn om vanuit één bedrijf zowel Nederlandse en Amerikaanse expertise in te zetten. Naast goede lokale kennis eist de opdrachtgever ook de inzet van Nederlandse expertise op het terrein van stormvloedkeringen."

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur – Milieu – Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met 10.000 mensen en een omzet van meer dan € 1 miljard. Multinationaal aanwezig met een dicht netwerk van kantoren en kennis en ervaring van internationaal niveau. Gericht op meerwaarde voor klanten.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ARCADIS N.V.