Inspraakreacties Ruimte voor de Rivier ter inzage

Den Haag – De inspraakreacties op de Planologische Kernbeslissing Ruimte voor de Rivier en het bijbehorende Milieufeffectrapport liggen ter inzage van 12 oktober tot en met 14 december 2005. In de voorbije inspraakperiode zomer 2005 zijn iets minder dan drieduizend brieven en e-mails binnengekomen bij het Inspraakpunt Verkeer en Waterstaat. De bundels met reacties zijn in te zien op de gemeentekantoren in het gehele stroomgebied van de Rijn, waaronder de Neder-Rijn/Lek, de IJssel, de Waal en de Bergse Maas. Ook in de provinciehuizen en bij de ministeries van Verkeer en Waterstaat, Landbouw en VROM zijn de bundels te vinden.

De ter inzage legging betreft alleen de ingekomen brieven zelf. De beantwoording van de brieven loopt momenteel en neemt nog enkele maanden in beslag. Zodra de beantwoording gereed is, ontvangt iedere inspreker een persoonlijk antwoord op zijn brief. Rond die tijd zal ook het verslag van de inspraak verschijnen (PKB 2) en het bijgestelde plan (PKB 3).

In PKB 2 wordt op hoofdlijnen een beschrijving gegeven van de inspraakreacties, de verslagen van het gevoerde bestuurlijk overleg en de naar aanleiding van PKB 1 ontvangen (wettelijke) adviezen. Ook het advies van de onafhankelijke Commissie voor de milieueffectrapportage maakt deel uit van PKB 2. Deze commissie adviseert over de juistheid en volledigheid van het MER.

In PKB 3 geeft het kabinet aan hoe het met de inspraakreacties is omgegaan en welke zienswijzen hebben geleid tot aanpassingen in het plan. Dit plan wordt door het kabinet voorgelegd aan het parlement. Na behandeling door en instemming van achtereenvolgens de Tweede en Eerste Kamer, is er sprake van een definitief besluit (PKB 4).

Overzicht ter inzage punten
Bibliotheken van:
Ministerie van LNV, Bezuidenhoutseweg 73, ‘s-Gravenhage
Ministerie van VROM, Rijnstraat 8, ‘s-Gravenhage
Ministerie van V&W, Plesmanweg 1-6, ‘s-Gravenhage
Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Gildemeestersplein 1, Arnhem
Rijkswaterstaat Utrecht, Zoomstede 15, Nieuwegein
Rijkswaterstaat Zuid-Holland, Boompjes 200, Rotterdam
Rijkswaterstaat Noord-Brabant, Zuidwal 58, ‘s-Hertogenbosch
Rijkswaterstaat Directie Zeeland, Poelendaelesingel 18, Middelburg

Provinciehuizen in de provincies:
Overijssel, Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland.

Gemeentehuizen in de gemeenten:
Aalburg, Albrandswaard, Amerongen, Arnhem, Barendrecht, Bergen op Zoom, Beuningen, Breda, Bronckhorst, Brummen, Buren, Culemborg, Deventer, Doesburg, Drimmelen, Druten, Duiven, Epe, Etten-Leur, Geertruidenberg, Geldermalsen, Gorinchem, Halderberge, Hattem, Heerde, Houten, IJsselstein, Kampen, Leerdam, Liesveld, Lingewaal, Lingewaard, Lochem, Lopik, Maasdriel, Millingen aan den Rijn, Neder-Betuwe, Nederlek, Neerijnen, Nieuwegein, Nijmegen, Olst en Wijhe, Oud-Beijerland, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rhenen, Rijnwaarden, Schoonhoven, Spijkenisse, Steenbergen, Tholen, Tiel, Ubbergen, Vianen, Voorst, Waalwijk, Wageningen, Werkendam, West Maas en Waal, Westervoort, Wijchen, Wijk bij Duurstede, Woudrichem, Zaltbommel, Zederik, Zevenaar, Zutphen, Zwolle

Meer informatie:
Projectbureau Ruimte voor de Rivier, telefoon 070-3517050.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Ruimte voor de rivier