WATERVEILIGHEID

Waterschap en gemeente Roermond trekken samen op

De ondertekening op 22 december foto Waterschap Limburg

De gemeente Roermond en Waterschap Limburg zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan voor het projectgebied Roerdelta. In 2020 sloten beide partijen al een intentieovereenkomst om te onderzoeken of en hoe samengewerkt kan worden aan de waterveiligheid en de ruimtelijke ontwikkeling van dit gebied.

Roerdelta is het gebied waar de Roer in de Maas stroomt. In Roerdelta wil de gemeente Roermond nieuwe woningen laten bouwen. De Roerdelta Projectontwikkelingsmaatschappij gaat deze woningen bouwen. Ook zijn er plannen om de stadshaven te vernieuwen. Deze ontwikkelplannen zijn nauw verbonden met de hoogwaterveiligheidsopgave van Waterschap Limburg.

In de samenwerkingsovereenkomst die de gemeente en het waterschap recentelijk ondertekenden, zijn afspraken vastgelegd over het proces en de financiering van de volgende fasen die gaan plaatsvinden. De komende tijd maken de gemeente en het waterschap een plan van aanpak, zodat duidelijk is wat er wanneer gaat gebeuren.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie