Imtech verwerft onderhoudscontracten VRI’s Amersfoort en Den Haag

Imtech Traffic & Infra heeft zowel van de gemeente Amersfoort als van de gemeente Den Haag de opdracht ontvangen voor het beheren en onderhouden van verkeerregelinstallaties. Beide gemeenten beschikken over een druk bereden stedelijk wegennet met uitvalswegen naar diverse aangrenzende snelwegen. Verkeersregelinstallaties zorgen voor een veilige en vlotte doorstroming van alle weggebruikers.

De gemeente Den Haag behoort met circa 500.00 inwoners tot de 4 grootste gemeenten van Nederland en beschikt over 260 verkeersregelinstallaties van verschillende leveranciers. Het contract heeft een looptijd van 21 maanden met de optie 2 maal met maximaal 12 maanden te verlengen.

Het onderhoudscontract van de gemeente Amersfoort omvat ook de verkeersregelinstallaties van de gemeenten Leusden en Soest. De verkeersregelinstallaties van de gemeente Soest worden gekoppeld aan de VRI-centrale van Amersfoort. Dit onderhoudscontract heeft een looptijd van 36 maanden met ook de optie om 2 maal met 12 maanden te verlengen.

Voor beide contracten bestaan de werkzaamheden uit het beheren, inspecteren, preventief en correctief onderhouden van de verkeersregelinstallaties (automaten en verkeerslantaarns) en het coördineren/uitvoeren van het tweedelijns onderhoud. Door Imtech zal een 24/7 storingswachtdienst worden ingericht om in geval van een calamiteit (storing of schade) de overlast te minimaliseren voor de weggebruikers.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Royal Imtech N.V.