GATSO wint Europese aanbesteding trajectcontrolesysteem A2

Op 1 november 2011 hebben GATSO en het Landelijk Parket Team Verkeer (LPTV) van het Openbaar Ministerie de overeenkomst voor een nieuw trajectcontrolesysteem op een van de rijrichtingen van de A2 getekend. GATSO gaat zowel de levering als het onderhoud voor haar rekening nemen.

Het systeem voor snelheidshandhaving zal worden geplaatst op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht, de belangrijkste verbinding tussen het noorden en het zuiden van Nederland. Het beheer en onderhoud worden voor een periode van 8 jaar verzorgd door GATSO. Q-Free Netherlands BV levert, als onderaannemer van GATSO, de kentekenherkenningssoftware.

Timo Gatsonides, Managing Director van GATSO: “We zijn er bijzonder trots op dat het LPTV, dat al vele jaren een belangrijke klant voor ons is, voor de oplossing van GATSO heeft gekozen. Een effectief systeem waarbij automatische handhaving van het verkeer op 5 rijbanen en 2 vluchtstroken tegelijkertijd plaatsvindt.

Willebrord Freijsen, hoofd LPTV: “Trajectcontrole op de A2 moet bijdragen aan het behalen van de vastgestelde milieunormen en de verkeersveiligheid op dit belangrijke stuk weg in Nederland verder te verbeteren. GATSO is daarbij de opdracht gegund na een Europese aanbestedingsprocedure, waarbij het een uitstekende score heeft behaald”.

Over GATSO

GATSO is in 1958 opgericht door rally kampioen Maurice Gatsonides en levert wereldwijd oplossingen voor verkeershandhaving. Van ontwikkeling en productie tot installatie en operatie. Meer dan 50 jaar na de introductie van ‘s werelds eerste product voor het meten van snelheid in het verkeer, is GATSO nog steeds marktleider in snelheids- en rood licht handhaving. Het Nederlandse bedrijf heeft projecten gerealiseerd in meer dan 60 landen over de wereld en meer dan 45,000 systemen succesvol geïmplementeerd. Ga voor meer informatie naar www.gatso.com.

Q-Free

Q-Free Netherlands BV, dat zich primair richt op het bouwen van technische herkenningssoftware voor de verkeer- en transportmarkt, fungeert als onderaannemer van GATSO in dit project. Q-Free Netherlands BV is onderdeel van Q-Free dat wereldwijd ‘road user charging’ en ‘traffic surveillance’ oplossingen levert. Ga voor meer informatie naar www.q-free.com.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gatsometer BV (GATSO)