ALFEN ICU en Ahoy Rotterdam verduurzamen tijdens ecomobiel 2011

Op 27 en 28 september vond ecomobiel, de beurs voor duurzame mobiliteit en mobiliteitsmanagement, voor het eerst plaats in Ahoy Rotterdam. De Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen en directeur van Ahoy Peter van der Veer onthulden een oplaadpunt voor elektrische auto’s die op het parkeerterrein naast de evenementenaccommodatie wordt geplaatst. ALFEN ICU uit Almere is de leverancier van dit oplaadpunt.

Ahoy Rotterdam en duurzaamheidAhoy Rotterdam zet steeds meer in op duurzaamheid. Begin 2011 is er een convenant ondertekend met de Gemeente Rotterdam, Rotterdam Climate Initiative en Rotterdamse locaties om gezamenlijk ons te gaan inzetten voor duurzamere bedrijfsvoering, milieubesparingen en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door middel van het milieukeurmerk ‘Green Key’ worden de locaties getoetst op hun inzet. Ahoy Rotterdam is in de laatste fase beland om een Green Key te behalen voor het Congres- & Vergadercentrum. Om Ahoy hier een handje bij te helpen is er tijdens de beurs Ecomobiel door de firma ALFEN ICU een laadpaal cadeau gedaan waar per eind oktober elektrische auto’s op kunnen worden geladen.Peter van der Veer: “Het plaatsen van deze laadpaal past uitstekend in het duurzaamheidsbeleid van Ahoy. Dit is een van de onderdelen waarmee wij proberen bezoekers, maar ook zeker leveranciers, exposanten en organisatoren bewust te laten nadenken over efficiëntere logistiek, minder vervuiling en verspilling.”

ALFEN ICUALFEN is al ruim 70 jaar actief in de hoog- midden en laagspannings-distributietechniek en heeft in die jaren een zeer betrouwbare naam opgebouwd. Als onderdeel van TBI, een vooraanstaand concern in vastgoed, bouw en techniek, is ALFEN al sinds 2008 onder de naam Integrated Charging Unit (ICU) actief in de ontwikkeling van oplaadinfrastructuren. “Voor ons was het produceren en ontwikkelen van laadpalen een logisch vervolg. Onze transformatorstations zijn namelijk niet alleen van essentieel belang voor het functioneren van laadpalen, maar vormen nu en in de toekomst een cruciaal onderdeel van het smart grid. Daarmee zijn wij zowel in het begin als het eind van de bijbehorende keten actief”, aldus Jerry van Zundert, sales director ICU.

Jerry van Zundert: “Door de krachtenbundeling met Ahoy is een bijzonder sterk concept ontstaan waardoor klanten gemakkelijker al hun zaken rondom laden kunnen regelen zonder dat de organisatie van Ahoy er omkijken naar heeft, wij bieden immers dé totaaloplossing op dit gebied.”

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ALFEN Nederland