Werk aan noordelijk deel Via 44 start 4 juli

De provincie Zuid-Holland start maandag 4 juli met werkzaamheden aan de toekomstige snelfietsroute Via 44 tussen het viaduct van de A44 in Leiden en de Burgemeester Geertsemalaan in Wassenaar. Het bestaande pad wordt deels verbreed en voorzien van rood asfalt . De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd. Eind augustus is het totale traject naar verwachting klaar. Waar gewerkt wordt, is het pad afgesloten voor fietsers en ander verkeer en gelden omleidingsroutes. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar.

Van maandag 4 tot vrijdag 15 juli wordt gewerkt aan het bestaande fietspad tussen het viaduct van de A44 in Leiden en de Burgemeester Geertsemalaan in Wassenaar. Naar verwachting is het gedeelte tussen het viaduct van de A44 en het Ammonslaantje op vrijdag 15 juli afgerond en wordt dit traject weer opengesteld. Daarna wordt er niet gewerkt tot en met zondag 7 augustus in verband met de bouwvak. Het gedeelte tussen het Ammonslaantje en de Burgemeester Geertsemalaan is dan nog niet klaar, maar wordt in deze bouwvak wel tijdelijk opengesteld.

Na bouwvak verder met traject Ammonslaantje – Burgemeester Geertsemalaan

Van 8 t/m 19 augustus wordt verder gewerkt aan het gedeelte tussen het Ammonslaantje en de Burgemeester Geertsemalaan van. Naar verwachting is op vrijdag 20 augustus ook dit traject weer opengesteld voor fietsers. In de week erna wordt alleen nog de belijning aangebracht op het totale traject, maar dat zorgt slechts voor zeer beperkte hinder voor het fietsverkeer.

Omleidingsroutes

Tijdens de werkzaamheden zijn de betreffende deeltrajecten geheel afgesloten voor fietsers en ander verkeer. Er worden omleidingsroutes ingesteld die met gele borden worden aangegeven. Ook worden de routes zo spoedig mogelijk gepubliceerd op de webpagina www.zuid-holland.nl/via44 (subpagina ‘planning en bereikbaarheid’)

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.zuid-holland.nl/via44.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Zuid-Holland