Onderscheiding voor TRAMMENLAND

Het verkeersveiligheidproduct TRAMMENLAND heeft in Berlijn de Comenius Award ontvangen, een Europese prijs voor multimediaproducten op het gebied van didactiek, inhoud en ontwerp.

“Ik ben er trots op dat TRAMMENLAND dit Europese keurmerk heeft ontvangen. Met dit educatieve product worden jongeren bewust gemaakt van de tram in het verkeer en zoemen we in op de verkeersveiligheid. Verkeersveiligheid is erg belangrijk en het gedrag van de weggebruiker is hierin cruciaal”, aldus Peter Smit, regiobestuurder Verkeer en Vervoer van het Stadsgewest Haaglanden.

TRAMMENLAND is in opdracht van het Stadsgewest Haaglanden ontwikkeld door Podium BV samen met HTM en het ROV-ZH, om jongeren bewust te maken van de tram in het verkeer. De tram is een belangrijk vervoermiddel in de regio Haaglanden, maar is ook groot en het heeft zijn beperkingen qua remweg. Als andere weggebruikers hiervan bewust zijn, wordt het voor iedereen veiliger om aan het verkeer deel te nemen.

TRAMMENLAND is een educatief multimediaproduct. Het maakt jonge verkeersdeelnemers op een interactieve wijze bewust van de tram in het verkeer, de eigenschappen van de tram en geeft informatie over de verkeersregels. Het project is bedoeld voor leerlingen van groep 7, 8 en de brugklas. Iedere school kan via de link www.trammenland.nl het project uitvoeren.

Achtergrond over de Comenius Edu Media Awards

De prestigieuze Europese Comenius EduMedia Award is toegekend aan de digitale leeromgeving PrOmotie digitaal. Deze Europese onderscheiding voor innovatieve educatieve producten wordt jaarlijks uitgereikt door het Duitse genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI). Vanuit Nederland worden ieder jaar twaalf tot vijftien producties ingezonden. Het gaat daarbij om educatieve uitgaven in combinatie met audiovisueel materiaal (video) of digitale multimedia producten (dvd, cd-rom, een internetsite), hybride multimedia producten of uitsluitend multimediale producten.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Stadsgewest Haaglanden