Westerscheldetunnel over op innovatieve techniek tolheffing

geavanceerd elektronisch betaalsysteem

Vanaf 17 juni 2010 zijn alle tollanen van de Westerscheldetunnel overgezet op nieuwe innovatieve techniek. Door de combinatie van het nieuwe systeem en de ‘t-tag’ is de betrouwbaarheid van de apparatuur en de snelheid van de afwikkeling van de transacties verder toegenomen. Dit zorgt voor een nog comfortabeler passage op het tolplein.

Na een testperiode waaruit de technologie succesvol bleek, is het tolplein nu omgebouwd. “De techniek lijkt zo simpel, maar een voertuig nauwkeurig genoeg in de juiste categorie klasseren, zonder menselijke tussenkomst, is niet eenvoudig” vertelt Technolutions projectmanager Winifred Roggekamp. “Waar de t-tag alleen de passage registreert, bepaalt de techniek achter het tolplein in een milliseconde tot op de trekhaak precies de lengte en hoogte van het voertuig, deze functionaliteiten functioneren zelfs nog bij een snelheid tot 100 km/u.”

TIPS
Speciaal voor de t-tag transacties heeft Technolution in opdracht van Movenience B.V. het geavanceerde elektronische betaalsysteem TIPS (Transaction and Information Processing System) ontwikkeld. Dit nieuwe systeem zorgt ervoor dat gegevens van passerende voertuigen automatisch worden doorgegeven aan de backoffice. Vanuit de backoffice worden de transacties afgehandeld. Het unieke aan het systeem is dat het niet alleen de toltransacties kan afwikkelen, maar ook andere autogerelateerde betalingen in bijvoorbeeld parkeergarages of bij tankstations.

Voor meer informatie kunt u de volgende websites bezoeken: http://www.westerscheldetunnel.nl, http://www.movenience.nl of http://www.technolution.eu.

Technolution
Technolution heeft al 23 jaar ervaring met automatiseringsprojecten voor het verkeer en betaaltransacties. Verkeersoplossingen van ons vindt u zowel boven als langs de kant van de weg en in de verkeerscentrales van bijvoorbeeld Rijkswaterstaat, maar ook in voertuigen en op mobiele apparatuur. Wat als rode draad door onze oplossingen loopt, is het innovatieve karakter. Wat er nog niet is kunnen wij snel, goed en met veel enthousiasme creëren.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Technolution B.V.