Lancering grootschalige campagne OV-fiets in het zakelijk verkeer

OV-fiets in Westpoort

Utrecht – Stichting Westpoort Bereikbaar en NS OV-fiets hebben hun krachten gebundeld in een gezamenlijke campagne om bedrijven in Westpoort kennis te laten maken met OV-fiets als zakelijk vervoermiddel. Om het laatste stukje woon-werkverkeer vanaf station Amsterdam Sloterdijk te overbruggen, maar ook voor zakelijke afspraken elders in het land worden 2000 bedrijven in Amsterdam Westpoort benaderd met een aantrekkelijk aanbod. OV-fiets is immers dé efficiënte en flexibele oplossing voor natransport in het zakelijk verkeer.

Wethouder Tjeerd Herrema van Verkeer, Vervoer en Infrastructuur van Amsterdam gaf op 20 mei 2008 de aftrap voor de samenwerking tussen Stichting Westpoort Bereikbaar en OV-fiets. Doel van het aanbod is om de OV-fiets bij de betrokken bedrijven in Amsterdam Westpoort een vast onderdeel te laten worden van hun mobiliteitsbeleid. Een initiatief dat mooi aansluit bij de ambitie van Amsterdam Cycling to Sustainability. OV-fiets is een van de partners van dit Amsterdamse platform voor duurzame mobiliteit.

Namens OV-fiets en Stichting Westpoort Bereikbaar reikte de wethouder aan de deelnemers van de Westpoort-bus een bedrijfs-proefabonnement van OV-fiets uit. De wethouder is verheugd over de campagne van OV-fiets en Stichting Westpoort Bereikbaar, omdat deze actie bijdraagt aan de ambitie van de gemeente om fietsgebruik en andere vormen van duurzame mobiliteit te stimuleren. Wethouder Herrema: ‘Initiatieven van bedrijven zijn onmisbaar voor het bevorderen van fiets- en OV-gebruik, daarom juich ik deze actie van harte toe!’

De klanten van OV-fiets zijn voor 50% zakelijke gebruikers. Er zijn bedrijven met een bedrijfsabonnement voor werknemers die vanaf het dichtstbijzijnde station naar de eigen vestiging kunnen fietsen, bedrijven die OV-fiets inzetten voor zakelijke afspraken, en particuliere abonnees die ook zakelijk met OV-fiets reizen. Voor al deze opties doen Stichting Westpoort Bereikbaar en OV-fiets een aantrekkelijk aanbod aan de bedrijven in Westpoort. Dankzij de korting kunnen bedrijven laagdrempelig kennismaken met een flexibel, milieuvriendelijk en gezond vervoermiddel dat inmiddels op meer dan 150 locaties te huur is voor € 2,85 per rit. In Amsterdam heeft OV-fiets dertien huurlocaties: OV-fiets is natuurlijk te huur op station Amsterdam Sloterdijk en de zeven andere NS-stations in de stad, maar ook bij vijf stallingen van Locker (o.a. bij Paradiso en de Kalvertoren).

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
Lees meer over dit onderwerp in Infrasite Nieuws Amsterdam stimuleert gebruik fiets!

Lees ook in Infrasite Articles: Amsterdam Cycling to Sustainability’ platform voor duurzame mobiliteit opgericht

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Nederlandse Spoorwegen