Rijdt u veilig? Doe de Rijwijzertest!

Den Haag – Verkeersveiligheid is één van de aandachtsgebieden van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Daarom heeft het ministerie de Rijwijzertest ontwikkeld. Hiermee krijgen automobilisten inzicht in hoe zij handelen in het verkeer. De Rijwijzertest laat bijvoorbeeld zien wat het effect is van vermoeidheid of van het gebruik van bepaalde medicijnen. Na het invullen van de test wordt een persoonlijk advies gegeven. Het advies gaat in op wat een automobilist kan verbeteren om zijn rijgedrag veiliger te maken. De Rijwijzertest staat op www.rijkswaterstaat.nl/rijwijzertest Het invullen van de test is anoniem en duurt nog geen 10 minuten.

Rijdt u veilig? Doe de Rijwijzertest!

U heeft al enige tijd uw rijbewijs. U weet hoe u een auto moet besturen. Maar hoe veilig rijdt u eigenlijk? Kunt u uw gedrag op de weg (nog verder) verbeteren? Om daar achter te komen, kunt u de Rijwijzertest invullen.

Hoe werkt het?

De test bestaat uit vragen over hoe u handelt in bepaalde situaties. Bijvoorbeeld vragen over uw lichamelijke en geestelijke toestand tijdens het rijden en over overtredingen. Het invullen van de test is anoniem en duurt nog geen 10 minuten. Daarna krijgt u direct een persoonlijk advies. Het advies gaat in op wat u kunt verbeteren om uw rijgedrag veiliger te maken. En waar u informatie kunt vinden om u daarbij te helpen. Met deze praktische informatie kunt u direct aan de slag.

Doe de test op www.rijkswaterstaat.nl/rijwijzertest !

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat