Minister Eurlings wijst kenteken toe aan Nuna4

Coureurs Nuon Solar Team ontvangen zonnerijbewijs

Den Haag – 27 augustus 2007 ontving Stefan Roest, captain van het Nuon Solar Team een kenteken voor Nuna4 uit handen van Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat. De zonnewagen, die eind oktober deelneemt aan de World Solar Challenge in Australië, is door de RDW goedgekeurd en veilig bevonden om de openbare weg op te gaan.

Het team is echter nog niet van plan in Nederland te gaan rijden. Eerst zullen Hjalmar van Raemdonck, Rabih al Zaher, Joep Steenbeek en Oliver van der Meer proberen voor de vierde keer op rij Nuna4 als winnaar over de eindstreep te brengen van de internationale race. Deze studenten van de TU Delft werden na een strenge selectieprocedure aangewezen als coureurs van het Nuon Solar Team. Minister Eurlings verraste hen daarom met een zonnerijbewijs.

De overheid hecht veel belang aan de combinatie van onderzoek, onderwijs, innovatie en ondernemerschap. Om die reden is eind vorig jaar door het ministerie van Verkeer en Waterstaat een subsidie van 200.000 euro verleend aan het Nuon Solar Team.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat