Treinverkeer stilgelegd op donderdag 18 januari 2007

Donderdag 18 januari 2007; 20.00u

Utrecht – Door weersomstandigheden wordt het treinverkeer in heel Nederland stilgelegd.

Donderdag 18 januari 2007 19.00u
SPOOR ONDERVINDT ERNSTIGE HIINDER STORM

Indien niet nodig wordt geadviseerd niet te reizen
Amsterdam CS ontruimd

Utrecht – De storm die over Nederland raast zorgt in toenemende mate voor problemen op het spoor. Met name op trajecten in het westen van het land loopt de bovenleiding schade op. Op dit moment rijden er, in verband met bovenleidingproblemen geen treinen tussen Utrecht en ‘s-Hertogenbosch, tussen Alphen a/d Rijn en Bodegraven, tussen Rotterdam en Den Haag / Hoek van Holland; tussen Woerden en Breukelen, Den Haag en Gouda, Schiphol en Duivendrecht.

Op het spoor gewaaide bomen en andere voorwerpen zorgen voor geen of minder treinen tussen Arnhem en Zevenaar, Utrecht en Woerden en tussen Utrecht en Amersfoort. Op de stations Amsterdam CS, Schiedam en Almere CS is door de storm schade aan het stations ontstaan. Van en naar Amsterdam CS rijden er geen treinen.

Er wordt in de Randstad gereden met een aangepaste dienstregeling waarbij intercity’s worden vervangen door stoptreinen. Indien niet noodzakelijk wordt geadviseerd geen gebruik te maken van de trein. ProRail heeft extra storingsploegen ingezet en stelt met de vervoerders alles in het werk om zo veel mogelijk treinen te laten rijden.

Donderdag 18 januari 2007: 12.40u
SPOOR ONDERVINDT MATIGE HINDER VAN STORM

Weersomstandigheden zorgen voor langere reistijden

Utrecht – Het spoor ondervindt momenteel matige hinder van de harde wind en regen. Vanochtend zorgde vooral de wind voor problemen in Noord-Holland. Tussen Heerhugowaard en Den Helder wordt langzamer gereden (80 km/p.u.) en spoorbruggen in Den Helder, Sint Pankras, Alkmaar en Zaandam-Kogerveld worden uit voorzorg niet geopend.

Beschadigingen aan de bovenleiding zorgt voor mogelijke vertraging tussen Weesp en Almere, Leiden en Den Haag-CS en bij Amsterdam-Zuid. Op Amsterdam-CS worden de sporen 1 en 2 tijdelijk niet gebruikt vanwege opwaaiende bouwmaterialen.

ProRail heeft extra storingsploegen paraat staan. Desalniettemin moeten reizigers rekening houden met een langere reistijd. ProRail adviseert treinreizigers voorafgaand aan vertrek NOS-Teletekst, pagina 751 te raadplegen voor de laatste reisinformatie.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail