68 nieuwe flitspalen langs invalswegen Antwerpen

Verkeerspolitie viseert snelheidsduivels

Antwerpen, België – Met de campagne ’t Stad is geen racebaan wil de Antwerpse verkeerspolitie automobilisten aanzetten tot verantwoord rijgedrag. Volgens de vekeerspolitie levert snel rijden geen tijdswinst op in een stedelijke omgeving. Maar het verhoogt wél het onveiligheidsgevoel van andere, voornamelijk zwakke weggebruikers.

De politie gaat strenger optreden tegen hardrijders
"Als kind zei ik tegen mijn vader: ‘Rij eens wat sneller’. ‘Toch niet om als eerste voor het volgend rood licht te staan’, antwoordde hij steevast." Die anekdote van commissaris Walter Dillen illustreert perfect waar de campagne ’t Stad is geen racebaan over gaat. Enerzijds worden de chauffeurs aangemaand om rustig te rijden, maar tegelijk worden hardrijders streng aangepakt.

Om de pakkans op snelheidsovertredingen te vergroten, komen er 68 nieuwe flitspalen bovenop de 88 al bestaande flitscamera’s in Antwerpen. De onbemande camera’s komen vooral langs de grote invalswegen naar de stad.

Daarnaast plaatst de politie snelheidsmeters in twee anonieme auto’s, waardoor de verkeerspolitie over vijf bemande camera’s (of Vallende Sterren) beschikt. Samen met een aantal draagbare apparaten, zullen de mobiele camera’s voornamelijk worden ingezet op sluiproutes. Op deze manier wil de politie de subjectieve pakkans aanzienlijk verhogen.

Voor sommige snelheidscontroles zal de politie de automobilisten op voorhand waarschuwen met borden en aankondigingen op radioprogramma’s of websites.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Stad Antwerpen Districtshuis Antwerpen