Primeur transportwereld: nieuwe digitale vrachtbrief

Den Haag – Getronics PinkRoccade en bVa / Beurtvaartadres introduceren ,onder de naam BTMS-EnRoute, een nieuwe digitale vrachtbrief. Deze technische oplossing is wereldwijd uniek en een primeur omdat op basis van de Anoto-functionaliteit (Grid en Digitale pen) het grid wordt geprint en gekoppeld aan het administratieve nummer van de afzender en/of vervoerder. Het ontwikkelde software programma (BTMS-EnRoute) combineert de bestaande papieren vrachtdocumenten met een digitale pen. Het doel van het systeem is de handtekening voor ontvangst (Proof of Delivery (POD)) zodra deze geplaatst is direct te digitaliseren en administratief te verwerken. Daarmee zijn voor transporteurs en ladingbelanghebbenden (afzenders) behoorlijke administratieve besparingen te realiseren.

De basis van BTMS-EnRoute is speciale software waarmee de documenten geprint kunnen worden. Tijdens het printen worden deze voorzien van een vrijwel onzichtbare unieke Anoto grid. De bijbehorende digitale pen registreert alle gemaakte notities op het unieke document en kan de aantekeningen in combinatie met bijvoorbeeld een mobiele telefoon verzenden. Op deze manier wordt het mogelijk alle betrokken partijen, zoals de vervoerder en de afzender, direct op de hoogte te brengen van elke notitie gemaakt op het document. Omdat voor automatische indexering is gezorgd hoeven documenten ook niet meer achteraf te worden gescand. Door de interne processen binnen een organisatie hierop af te stemmen, wordt verregaande automatische verwerking en archivering van de POD mogelijk en kan veel efficiency worden gerealiseerd.

BTMS-EnRoute werkt met alle gangbare formulieren. De chauffeur kan met het systeem alle betrokken partijen (ladingbelanghebbende en vervoerder) direct op de hoogte houden van alle aantekeningen en of status van de zending. De transporteur kan op zijn beurt de klant (afzender/geadresseerde) optimale service bieden door hem van up-to-date informatie te voorzien. Een groot voordeel voor de klant en vervoerder is dat er direct na aflevering en ondertekening voor ontvangst gefactureerd kan worden. Daarnaast kunnen alle opmerkingen (zoals manco’s, beschadigingen e.d.) direct verwerkt worden door zowel de customer service afdeling van de transporteur of afzender.

Getronics PinkRoccade heeft de oplossing in opdracht van bVa / Beurtvaartadres gerealiseerd, gebaseerd op Anoto functionaliteit. Getronics PinkRoccade realiseert oplossingen en distribueert op exclusieve basis Anoto functionaliteit in de Benelux. BTMS-EnRoute maakt gebruik van het platform dat Getronics PinkRoccade heeft ontwikkeld rondom de innovatieve digitale pen technologie. Dit platform
www.digitalpaperportal.com stelt gebruikers in staat formulieren te voorzien van een Anoto grid, de geschreven tekst digitaal vast te leggen en deze gegevens automatisch te indexeren en elektronisch te archiveren. De oplossing van Getronics PinkRoccade maakt deel uit van de Communication Services, één van de vijf services binnen het portfolio van Getronics PinkRoccade. Centraal in het portfolio staat een toekomstvaste ICT-werkomgeving, voor zowel ondernemingen als overheden. Communication Services zorgt voor de integratie van data, spraak en video, op vaste en mobiele communicatieverbindingen in relatie tot deze werkomgeving.

Over bVa / Beurtvaartadres
bVa / Beurtvaartadres, is sinds 1927 de uitgever van de vrachtbrief in Nederland en geeft sinds 1995 ook diverse software producten uit onder de naam BTMS (BTMS-Douane & BTMS-BizDoc). De missie van bVa / Beurtvaartadres is ervoor zorgen te dragen dat bedrijven op een gebruikersvriendelijke en efficiënte wijze aan hun administratieve verplichtingen bij logistieke processen kunnen voldoen. De introductie van BTMS-EnRoute is daarvan een goed voorbeeld. De uitgangspunten bij de ontwikkeling waren snelheid, efficiency, controlemogelijkheden én kostenvoordeel in één gebruiksvriendelijk, digitaal systeem. Om maximaal draagvlak te creëren en een probleemloze implementatie te realiseren, is ervoor gekozen de vertrouwdheid en het gemak van pen en papier te combineren met de efficiency van digitale gegevensverwerking en mobiele communicatietechnologie.

Over Getronics PinkRoccade
Getronics PinkRoccade is met circa 10.500 medewerkers marktleider in ICT-dienstverlening in Nederland. We denken en doen vanuit een helder perspectief: onze ICT-dienstverlening omzetten in toegevoegde waarde voor opdrachtgevers in de zakelijke markt en bij overheden. Getronics PinkRoccade ondersteunt mensen in hun werkomgeving door bedrijfskritische informatie altijd en overal veilig te ontsluiten. Daarvoor beschikken we over een compleet portfolio aan geïntegreerde ICT diensten. In praktijk gebracht door medewerkers die bij ons de ontplooiingsmogelijkheden vinden die ze van de nummer één werkgever in ICT mogen verwachten.

Voor meer informatie
www.BTMS-EnRoute.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: bVa / Beurtvaartadres b.v.