PS en GS Noord-Brabant bezoeken Brussel

‘s-Hertogenbosch – Provinciale en Gedeputeerde Staten brengen op 26 en 27 april 2006 een bezoek aan de Europese Unie in Brussel. Centrale thema’s van die twee dagen zijn duurzaamheid en innovatie. Naast discussiebijeenkomsten, workshops en een panelgesprek, zullen de Brabantse bestuurders kennis maken met vertegenwoordigers van de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging, leden van het Europese Parlement en het Comité van de regio’s.

Op woensdag 26 april 2006 worden de Brabantse vertegenwoordigers ontvangen op de ambassade van Nederland in België. Daar zal onder meer worden gesproken over grensoverschrijdende politiesamenwerking en infrastructuur. Ook zal er een inleiding worden gehouden over innovatie, waarbij de Lissabon-strategie en de Göteborgstrategie van de Europese Unie centraal staan. In de vorm van een paneldiscussie zal ook het thema duurzaamheid worden belicht.

Op donderdag 27 april 2006 zullen in het gebouw van het Comité van de Regio’s verschillende Europarlementariërs acte de presence geven tijdens de workshops die gehouden worden over uitgediepte onderwerpen van de thema’s duurzaamheid en innovatie. Zo zal er gesproken worden over plattelandsbeleid, milieu en externe veiligheid, en stedelijke ontwikkeling. Op gebied van innovatie zal gericht gesproken worden over de ‘regions of excellence’, het dynamisch verkeersmanagement en social inclusion; het etnisch ondernemerschap.

Omdat het bijna Koninginnedag is, zullen de Brabantse bestuurders ook de Koninginnedagreceptie in Brussel bezoeken.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Noord-Brabant