Alcatel: Alan Mottram Chief Marketing Officer

Alcatel heeft bekendgemaakt dat Alan Mottram is benoemd tot Chief Marketing Officer (CMO) van Alcatel ter vervanging van Ron Spithill.

De CMO is verantwoordelijk voor de wereldwijde marktpositionering van Alcatel, marketing communicatie, relaties met industriële analisten, channelmarketing en het managen van partnerschappen.

Ron Spithill zal in oktober, na 43 jaar werkzaam te zijn geweest voor Alcatel, met pensioen gaan. In voorafgaande jaren was hij president van Alcatel Asia Pacific en managing director van Alcatel Australië.

Alan Mottram is sinds het begin van 2003 president van Alcatel’s vaste activiteiten en heeft Alcatel’s positie in IPTV en Next Generation Networks helpen uitbouwen. In voorafgaande jaren heeft hij verscheidene hoge posities bekleed binnen Alcatel’s access, enterprise, software en services activiteiten. Hij is sinds 1991 werkzaam bij Alcatel. De meeste van die jaren heeft hij doorgebracht binnen Alcatel Group, waarbij zijn focus lag op het uitbouwen van Alcatel’s business in de “service provider” markt in de UK. Alan Mottram is zijn carrière begonnen bij de Engelse tak van General Electric Company waar hij tien jaar werkzaam was in de communicatie en defensie business.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Alcatel-Lucent Nederland B.V.