Routeplanner nu ook voor fietsers

Den Haag – Je route uitstippelen met een routeplanner, heel gewoon als je met de auto of het openbaar vervoer op pad gaat. Fietsers bleven echter aangewezen op de aloude kaart. Tot 21 september 2005. Want dan lanceert de Zuid-Hollandse gedeputeerde Jeltje van Nieuwenhoven de digitale routeplanner voor fietsers. Deze fietsrouteplanner is ontwikkeld door de Fietsersbond, in opdracht van de provincie Zuid-Holland en uniek in Nederland.

“Die planner was hard nodig”, concludeert Jeltje van Nieuwenhoven. “In een tijd waarin we van mensen vragen de auto te laten staan en meer op de fiets te stappen was het niet mogelijk om een route op de computer uit te stippelen.” Daar komt nu verandering in want vanaf 21 september 2005 is de planner te raadplegen via de website van de provincie Zuid-Holland www.zuid-holland.nl

Europese Week van de Vooruitgang
De lancering valt in de Europese Week van de Vooruitgang (van 16 t/m 22 september 2005. Tijdens deze week worden in heel Nederland activiteiten georganiseerd om de problemen van het groeiende autoverkeer onder de aandacht te brengen. Ook de provincie Zuid-Holland vindt een bereikbare en leefbare omgeving belangrijk en stimuleert daarom het reizen per fiets en openbaar vervoer. In het kader van de Week van de Vooruitgang geeft de provincie Zuid-Holland op woensdagochtend 21 september tussen 08:00 – 12:00 ’s ochtends 1.000 gratis treinkaartjes weg voor het traject Gouda – Leiden v.v. aan mensen die kunnen aantonen met de fiets naar het station in Gouda te zijn gekomen. De kaartjes zijn verkrijgbaar in de stationshal.

Vervoermanagement
De provincie wil ook het bedrijfsleven en instellingen informeren zodat zij hun medewerkers kunnen stimuleren om de auto te laten staan en gebruik te maken van alternatieve vormen van vervoer als de fiets, het OV of het door bedrijven gezamenlijk laten rijden van busjes tussen bedrijfsterrein en station, het zogenaamde vervoermanagement.

In het bijzonder worden voor deze dag invloedrijke bedrijven en instellingen langs het traject van de RGL met een groot aantal werknemers uitgenodigd deel te nemen aan het programma. Het betreft bedrijven met meer dan 50 medewerkers, dichtbij een bestaand station of toekomstige halte..

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Zuid-Holland