Verkeerscentrum Vlaanderen lanceert Spitsmail

Brussel – Sinds de zomer van 2004 biedt de website van het Verkeerscentrum Vlaanderen real-time verkeersinformatie aan. Op 18 maart 2005 lanceert het Verkeerscentrum een nieuwe dienst: Spitsmail. Wie zich inschrijft, ontvangt gratis
via e-mail verkeersinformatie op maat.

In juli 2004 startte het Verkeerscentrum Vlaanderen met haar website www.verkeerscentrum.be. Op de website vind je o.a. informatie over het Verkeerscentrum, over de rijrichtingen “1” en “2” op de Antwerpse Ring, en verkeersinformatie. Deze verkeersinformatie wordt automatisch en in real-time gegenereerd uit het centrale systeem van het Verkeerscentrum. Via het inschrijfformulier op de website kies je zelf welke informatie je wenst te ontvangen, van welke wegen en op welk(e) tijdstip(pen).

Dankzij Spitsmail krijg je bijvoorbeeld op het einde van je werkdag een overzicht van de files (en/of wegwerkzaamheden, ongevallen) op je traject naar huis in je mailbox. Voor je vertrekt heb je op die manier al een idee van wat je onderweg kunt verwachten.

Later dit jaar wordt de website van het Verkeerscentrum nog uitgebreid met een selectie van live camerabeelden.

Het Verkeerscentrum Vlaanderen is een onderdeel van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en een gezamenlijk initiatief van de afdeling Verkeerskunde en de afdeling Elektriciteit en Mechanica Antwerpen (EMA/AOSO). Verkeerskunde staat in voor het operationele, EMA/AOSO voor de technische uitbouw en ondersteuning. Het
Verkeerscentrum monitort en beheert het verkeer op het snel- en gewestwegennet en staat in voor de verspreiding van verkeersinformatie.