Nieuwe havenmeester in Amsterdam

Amsterdam – Per 1 januari 2005 is Astrid Kee (45) de nieuwe Havenmeester van Amsterdam. Zij neemt deze functie over van Cor Oudendijk, die dan 13 jaar havenmeester van Amsterdam is geweest. Eind 1999 is Oudendijk benoemd tot directeur Scheepvaart bij het Gemeentelijk Havenbedrijf en heeft tot op heden deze functie gecombineerd met het havenmeesterschap.

Astrid Kee is sinds oktober 2003 als hoofd Nautische Sector in dienst van het Gemeentelijk Havenbedrijf. Met haar benoeming is Astrid Kee – voor zover bekend – de eerste vrouwelijke Havenmeester van een zeehaven ter wereld.

Astrid Kee is afkomstig van de Dienst Waterbeheer en Riolering, waar zij 3,5 jaar hoofd onderhoud riolering was en leiding gaf aan meer dan 100 medewerkers. In oktober 2003 stapte zij over naar het Gemeentelijk Havenbedrijf en werd hoofd Nautische Sector. Vanaf 1 januari a.s. gaat zij deze functie combineren met die van Havenmeester Amsterdam. Dit betekent dat zij naast de aansturing van de Nautische Sector verantwoordelijk wordt voor het veilige en efficiënte verloop van het scheepvaartverkeer in de Amsterdamse haven.

Astrid Kee heeft de uitdaging om havenmeester van Amsterdam te worden met veel enthousiasme aangenomen. “Ik waardeer de havenwereld om zijn korte lijnen en daadkracht. Mijn taak hierin is om samen met mijn medewerkers de voorwaarden te realiseren die nodig zijn voor een goed en ordelijk verloop van het scheepvaartverkeer. Aanleg van een walradarsysteem langs de zeer belangrijke hoofdtransportas, het Noordzeekanaal, is een goed voorbeeld hiervan. Het is een van onze prioriteiten die we in 2007 gerealiseerd willen hebben”, aldus Astrid Kee.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeentelijk Havenbedrijf Amsterdam