Havengebied Rotterdam gewaarschuwd voor gladheid

Den Haag – Om verkeersongelukken te voorkomen, heeft de afdeling Havengebied van Gemeentewerken Rotterdam op verschillende locaties informatiedisplays laten plaatsen door Vermolen Groep die de weggebruiker bij een temperatuur lager dan 4° C waarschuwen voor gladheid.

Los van de constatering dat er vaak te hard wordt gereden, ondervindt het Rotterdamse havengebied ook last van weersomstandigheden. Als gevolg van opvriezend wegdek bij gebrek aan zon doen zich binnen het gebied regelmatig problemen voor. De afdeling stapte met dit probleem naar Vermolen Groep, die inzet van een gecombineerd informatiedisplay voorstelde.

Dit digitale informatiesysteem is zo ingesteld dat snelheden tot 100 km/h worden weergegeven en bij een temperatuur lager dan 4° C ook de melding “PAS OP GLADHEID” verschijnt. Door weggebruikers op deze manier van verkeersinformatie te voorzien, hoopt het havengebied twee vliegen in één klap te slaan: een daling van zowel snelheidsovertredingen als verkeersongelukken door gladheid en hiermee een verbetering te realiseren van de verkeersveiligheid binnen het gebied.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Vermolen Groep