Inloopavond over veiligheid op de Gouwe

26 april en 11 mei 2011

De provincie Zuid-Holland organiseert twee inloopavonden over de veiligheid op de Gouwe. In oktober 2010 is het Alpherium (overslagterminal in Alphen aan den Rijn) in gebruik genomen. Door de komst van deze terminal is er meer containerscheepvaart op de Gouwe. De provincie Zuid-Holland wil de veiligheid ook in de nieuwe situatie waarborgen, daarom heeft zij een aantal maatregelen getroffen. Tijdens twee inloopavonden op 26 april en 11 mei 2011 licht de provincie deze maatregelen toe. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op beide avonden op een voor hen geschikt tijdstip tussen 19.00 en 21.00 uur. Tijdens de avond kunnen informatiepanelen worden bekeken en vragen worden gesteld aan vertegenwoordigers van de provincie.

Door de overslagterminal is er veel minder vrachtverkeer op de wegen, maar neemt de containerscheepvaart op de Gouwe toe. De Gouwe is – zeker in de zomer – druk bevaren door recreatievaartuigen en andere schepen. Daarom moet deze vaarweg veilig zijn en blijven voor alle gebruikers én omwonenden. De provincie heeft grote aandacht hiervoor en doet er alles aan om die veiligheid te waarborgen.

Maatregelen
Enkele initiatieven die de provincie neemt zijn:

  • het plaatsen van duidelijke borden, zodat het vaarverkeer goed begeleid wordt;
  • het aanstellen van een vaste coördinator die verantwoordelijk is voor de begeleiding van grote schepen op het smallere deel ten noorden van hefbrug Boskoop;
  • het informeren van gebruikers via watersportverenigingen, website en folder over veiligheid op de Gouwe;
  • het vervangen van de houten wachtvoorzieningen bij bruggen voor beroepsvaart door stalen palen en het plaatsen van nieuwe houten wachtvoorzieningen voor de recreatievaart.

Locaties inloopavonden
De inloopavonden hebben de vorm van een informatiemarkt. Op dinsdag 26 april vindt deze plaats in Flora Party & Event, Parklaan 4, 2771 GB in Boskoop. De tweede avond is op woensdag 11 mei in Hotel de Unie, Kerkweg Oost 226, 2741 HA in Waddinxveen.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op www.zuid-holland.nl/gouwe

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Zuid-Holland