Overstromingsexperts bezoeken België en Nederland

Maastricht – Op 1 en 2 december 2005, zullen 27 deelnemers uit 6 verschillende landen een aantal projecten rond overstromingen bezoeken in Vlaanderen en Nederland in het kader van het Europese samenwerkingsverband FLAPP. FLAPP staat voor Flood Awareness & Prevention Policy in border areas. Het is een EU-gefinancierd netwerk dat focust op de uitwisseling van kennis en ervaring in die Europese grensgebieden waar overstromingsgerelateerde moeilijkheden verwacht kunnen worden en hoe deze op een voor het milieu duurzame manier aangepakt kunnen worden.

Het project gaat over bescherming tegen hoogwater en bewustwording met name in grensgebieden en loopt sinds begin 2005. Doel van het project is kennisuitwisseling tussen de 37 partners uit heel Europa en het ontwikkelen van ‘best practices’. Ook willen de deelnemers adviseren aan de Europese Commissie, die nu bezig is met het ontwikkelen van Europees beleid en een Europese richtlijn voor hoogwater.

Tijdens het werkbezoek wordt een toelichting gegeven op diverse projecten. Zo wordt in Vlaams Brabant de herinrichting bekeken van de Dijle en de Schoorbroekbeek bij Hoegaarden. In Nederlands Limburg wordt een bezoek gebracht een de pilotlocatie Meers (Grensmaas), aan een mobiele kade in Borgharen en tenslotte aan het project Beneden Geuldal.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Limburg