Ingebruikname poortjes op metrostations succesvol

Rotterdam – Op dinsdag 18 oktober 2005 breidt de RET het aantal metrostations met gesloten toegangspoortjes opnieuw uit met 4 stations. Daarnaast zullen de 14 stations met open poortjes in een versneld tempo worden afgesloten. De RET besloot tot de versnelde afsluiting na de succesvolle sluitingen van de eerste helft van de stations. ‘Reizigers gaan goed om met de nieuwe situatie. Zij wennen snel aan het gebruik van de toegangspoortjes, waardoor de doorstroming op de stations goed is. Bovendien werken de poortjes technisch goed,’ aldus Pedro Peters, algemeen directeur van de RET.

De versnelde afsluiting betekent dat de RET vanaf nu iedere week bij een nieuwe serie stations de poortjes in gebruik neemt. Als de sluitingen succesvol blijven verlopen, zullen in november alle poortjes op de metrostations operationeel zijn. De ingebruikname van de poortjes startte eind augustus in de buitenwijken van Rotterdam. De komende periode zijn steeds meer stations in de richting van het centrum aan de beurt. Vanaf dinsdag 18 oktober 2005 komen reizigers ook op metrostations Delfshaven, Coolhaven, Dijkzigt en Eendrachtsplein gesloten poortjes tegen.

Veiliger openbaar vervoer
Het sluiten van de poortjes is onderdeel van het OV-chipkaartproject, maar is bovendien een belangrijke stap in het verbeteren van de veiligheid in het openbaar vervoer. Agressie in het openbaar vervoer wordt met name door zwartrijders veroorzaakt. Het gesloten OV-chipkaartsysteem maakt het zwartrijden moeilijker.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: RET