Vervoerder Syntus krijgt veiligheidsattest

Den Haag – Openbaar vervoerbedrijf Syntus mag sinds 11 april 2005 in heel Nederland over het spoor rijden. Het bedrijf heeft hiervoor een veiligheidsattest ontvangen. Tot nu toe was het veiligheidsattest van Syntus alleen geldig op vijf spoorlijnen in Oost-Nederland.

Syntus
De Inspectie Verkeer en Waterstaat beoordeelt of een onderneming aan de gestelde eisen voldoet en geeft al dan niet een bedrijfsvergunning, veiligheidsattest of erkenning af. Op basis van de meest recente veiligheidsaudit bij Syntus is besloten het bedrijf het nationale veiligheidsattest toe te kennen. Het veiligheidsattest geeft aan dat een vervoerder op elk willekeurig traject in Nederland aan de veiligheidseisen kan voldoen. Ondernemingen met een veiligheidsattest worden periodiek opnieuw beoordeeld.

Vervoerder Syntus krijgt veiligheidsattest | Infrasite

Vervoerder Syntus krijgt veiligheidsattest

Den Haag – Openbaar vervoerbedrijf Syntus mag sinds 11 april 2005 in heel Nederland over het spoor rijden. Het bedrijf heeft hiervoor een veiligheidsattest ontvangen. Tot nu toe was het veiligheidsattest van Syntus alleen geldig op vijf spoorlijnen in Oost-Nederland.

Syntus
De Inspectie Verkeer en Waterstaat beoordeelt of een onderneming aan de gestelde eisen voldoet en geeft al dan niet een bedrijfsvergunning, veiligheidsattest of erkenning af. Op basis van de meest recente veiligheidsaudit bij Syntus is besloten het bedrijf het nationale veiligheidsattest toe te kennen. Het veiligheidsattest geeft aan dat een vervoerder op elk willekeurig traject in Nederland aan de veiligheidseisen kan voldoen. Ondernemingen met een veiligheidsattest worden periodiek opnieuw beoordeeld.