Aantal dodelijke ongevallen bouw fors minder

Gouda – Het aantal dodelijke ongevallen in de bouw is vorig jaar fors gedaald tot 23. In 2002 was dit nog 33. Dat maakte het ministerie van Sociale Zaken bekend bij de start van de Europese Week van de Veiligheid die dit jaar aan de Bouw gewijd is. Het AVBB is erg blij met deze ontwikkeling.

De cijfers gaan echter om de bouw in ruime zin, dus inclusief installatiebranche, afbouw en andere sectoren die op de bouwplaats werk verrichten. De ongevallencijfers van werknemers vallend onder de Bouw- en UTA-CAO zijn gunstiger en ook hier is sprake van een daling: 8 voor het afgelopen jaar (dat waren er 11 in 2000).

Sociale partners in de bouw zijn erg actief op het gebied van arbeidsomstandigheden en veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan de campagne Valgevaar; 1op 6 en de diverse projecten van WERKGOED, het arboconvenant Bouw. Uit deze cijfers blijkt dat alle inspanningen hun vruchten afwerpen. Dat de ongevallencijfers dalen betekent echter niet dat de bouw nu tevreden achterover kan gaan leunen. Om dit lage niveau te handhaven of de ongevallencijfers nog verder naar beneden te brengen zal de bouw haar inspanningen op dit gebied onverminderd moeten voortzetten.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht AVBB