Renovatie wegdek Overeindsebrug Nieuwegein

in 2014 vervangt Rijkswaterstaat de Overeindsebrug

Van zaterdag 15 oktober 18.00 uur tot maandag 17 oktober 06.00 uur renoveert Rijkswaterstaat het wegdek van de Overeindsebrug in de gemeente Nieuwegein. Gedurende de werkzaamheden is de brug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer wordt omgeleid.

De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de bestaande asfaltlaag en het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag. Bewoners kunnen overlast ervaren en zijn per brief geïnformeerd.

In 2014 vervangt Rijkswaterstaat de Overeindsebrug. Om te zorgen dat het verkeer tot die tijd gebruik kan blijven maken van de brug, vinden nu herstelwerkzaamheden plaats.

De renovatie van de Overeindsebrug is een onderdeel van het groot onderhoud aan acht stalen boogbruggen over het Amsterdam Rijnkanaal, het buiten IJ in Amsterdam en het Lekkanaal (project Kargo). Het betreft naast de Overeindsebrug, de Schellingwouderbrug, de Amsterdamsebrug, de Weesperbrug, de Loenerslootsebrug, de Breukelerbrug, de Jutphasebrug en de Schalkwijksebrug. Meer informatie is te vinden op
www.rijkswaterstaat.nl/kargo/overeindsebrug

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Dienst Utrecht