Fietstunnel Delfgauw onder N 470 geopend

Gedeputeerde Martin Huls van de provincie Zuid-Holland en de wethouder verkeer en vervoer van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, Piet van Adrichem, hebben donderdag 13 april 2006 de fietstunnel onder de toekomstige N 470 in Delfgauw geopend. Samen op een tandem reden zij door de nieuwe tunnel.

Met deze officiële opening is het eerste bouwwerk van het project N 470 gereed. Dankzij deze fietstunnel, gelegen ter hoogte van de Kerkmeesterstraat/Gaarderstraat in de wijk Emerald kunnen fietsers en voetgangers nu veilig en snel van en naar bedrijventerrein Ruyven en het achterliggende gebied. Binnen de provincie wordt bijzondere aandacht besteed aan de diverse lokale fietsverbindingen. Deze fietsverbinding onder de N 470 is een van de vele fietsverbindingen die wordt aangelegd in het kader van de N 470.

Deze fietstunnel is het eerste van een reeks dit jaar gereed te komen bouwwerken van de N 470. Zo staat de openstelling van een deel van de Zuidtak en de rotonde Noordeindseweg (Oosttak) gepland in augustus 2006. Bij de Zuidtak gaat het om het gedeelte van het Doenkadeplein tot en met de rotonde Oudelandselaan in Berkel en Rodenrijs. De gemeente Berkel en Rodenrijs zorgt voor aansluiting van de Oudelandselaan op het onderliggende wegennet. Voor de Oosttak van Pijnacker naar Zoetermeer, en het deel van de Zuidtak van de rotonde Oudelandselaan in Berkel en Rodenrijs tot aan Tolhekplein in Pijnacker worden enkele maanden vertraging verwacht. De huidige planning is dat de Oost- en de rest van de Zuidtak niet eind 2006, maar april 2007 zullen worden opgesteld. Voor de Westtak wordt aan de geplande openstelling per januari 2008 vastgehouden.

Voor meer informatie over de N 470: www.n470.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Zuid-Holland