Treinreizigers halen norm gezond bewegen

Utrecht – Reizen per trein draagt bij aan een goede gezondheid. Ruim driekwart van de treinreizigers loopt of fietst elke dag naar en van het station. Ze besteden hier gemiddeld 38 minuten per dag aan en voldoen daarmee ruimschoots aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB). Dit blijkt uit mobiliteitsonderzoek van NS, dat werd uitgevoerd in 2005 en 2006. Van alle Nederlanders haalt maar iets meer dan de helft de NNGB, die voorschrijft dat volwassenen op minstens vijf dagen van de week minimaal 30 minuten matig intensief zouden moeten bewegen. Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) voert een vierjaar durende campagne onder de naam 30minutenbewegen om aandacht te vragen voor deze norm en mensen meer aan het bewegen te krijgen.

Clémence Ross, directeur NISB: "Veel winst is te halen met bewegen in het dagelijks leven. Kleine aanpassingen, bijvoorbeeld boodschappen doen op de fiets in plaats van met de auto, verhogen de kans op een gezonder leven." NISB wil bereiken dat 65% van de Nederlanders in 2010 aan de beweegnorm voldoet. Voor wat betreft treinreizigers is deze doelstelling dus al ruim gehaald.

Boukje Bügel, commercieel directeur van NS Reizigers: "Vooral werkenden met een zittend beroep komen vaak weinig aan sport en bewegen toe. De oplossing is dan om het in te passen in je dagelijkse routine en dat is precies wat veel van onze klanten doen."

Treinreizigers blijken zich echter niet bewust van het feit dat zij vaak al goed bezig zijn door hun keuze voor de trein. NS begint daarom op 1 juni 2007 een campagne om dit voordeel van het reizen per trein onder de aandacht te brengen. De campagne zal bestaan uit een tv-commercial, advertenties,posters, de website www.bewegenmetdetrein.nl en diverse verrassende acties op een aantal stations.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Nederlandse Spoorwegen