Eerste rit Spoorwegmuseumtrein

Utrecht – Kinderen geven massaal vertreksein voor eerste rit met Spoorwegmuseumtrein
• Oorverdovend fluitconcert voor eerste rit Spoorwegmuseumtrein
• Dagelijkse treinpendel tussen Utrecht Centraal en Spoorwegmuseum

Op 2 juni 2005 hebben 75 kinderen samen met Bert Meerstadt, directeur van NS, het vertreksein gegeven voor de eerste rit met de Spoorwegmuseumtrein. Tegelijkertijd bliezen de kinderen zo hard en zo lang mogelijk op hun conducteurfluitje. Na dit oorverdovende fluitconcert vertrok de trein richting het Spoorwegmuseum. Vanaf de opening van het vernieuwde Spoorwegmuseum op 5 juni 2005 zal de trein dagelijks rijden van Utrecht Centraal naar het Maliebaanstation, middenin het Spoorwegmuseum.

NS-directeur Bert Meerstadt verwelkomde de kinderen vanochtend op het perron van Utrecht Centraal. Hij was verheugd dat de kinderen samen met hem het vertreksein wilden geven voor de eerste treinrit naar het museum. Meerstadt: “Het is een feestelijk moment dat vanaf zondag de deuren van het Spoorwegmuseum weer opengaan. Vanaf dan kan iedereen het culturele erfgoed van de spoorwegsector weer bewonderen. Met de speciale treindienst naar het museum, maakt NS het museum goed bereikbaar.”

Het Spoorwegmuseum is van dinsdag t/m zondag geopend. Op die dagen rijdt vanaf de opening een speciale trein zeven keer per dag naar het Maliebaanstation. Hiermee wordt het Spoorwegmuseum uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

Het Treinkaartje Spoorwegmuseum is vanaf 5 juni 2005 te koop bij de kaartautomaat en bij de servicebalies van NS. Een retourtje kost € 1,- voor kinderen (4 t/m 11 jaar) en € 2,- voor volwassenen. Kinderen tot 4 jaar reizen gratis.

NS maakte de verbouwing van het Spoorwegmuseum financieel mogelijk door een investering van € 32 miljoen euro. Het museum is een beleving. De nieuwe invulling van het museum zorgt ervoor dat de bezoeker de geschiedenis van de spoorwegen herbeleeft.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NS Persvoorlichting

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Nederlandse Spoorwegen