Eurlings opent Nederlandse olieterminal in Brazilie

handelsmissie van minister Eurlings met circa 70 bedrijven

Minister Eurlings heeft de uitbreiding van de olieterminal van het Nederlandse Vopak in Santos, Brazilië, geopend. Hierdoor kan het bedrijf zijn leidende positie in olieopslag sector in Zuid-Amerika verstevigen. De opening is onderdeel van de handelsmissie van minister Eurlings, waarin hij met circa 70 bedrijven de samenwerking met Brazilië verder uitbouwt.

Minister Eurlings: ‘Vopak is een voorbeeld van een oer-Hollands bedrijf dat al vier eeuwen internationaal vooroploopt in zijn sector. Het bedrijf heeft een complex netwerk van 79 terminals in 31 landen. Internationale handel is wat Vopak drijft. Daarin zien we terug dat Nederlandse mentaliteit van hard werken met een open geest een vruchtbare bodem vindt over de hele wereld.’

Van 5 tot en met 13 april is minister Eurlings met circa 70 bedrijven op handelsmissie in Brazilië. Het doel van de missie is om in Brazilië de samenwerking met Nederland op het gebied van (lucht-) havenontwikkeling, transport en logistiek scheepsbouw en toelevering, verder te intensiveren. Brazilië is in omvang de achtste economie ter wereld. Voor de Nederlandse export is Brazilië al jarenlang de voornaamste bestemming in Latijns-Amerika. Daarnaast zijn voor de Europese markt de havens van Amsterdam en Rotterdam de belangrijkste doorvoerhavens van Braziliaanse producten.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W)