Grootste containerschip ooit in Amsterdamse haven

Amsterdam – Op 23 februari 2007 is de ms Hong Kong Express de haven van Amsterdam binnengekomen. Het schip heeft een lengte van 320 m, een breedte van 43 m en een DWT van 100.000 ton. De Hong Kong Express (8000 TEU) is het grootste containerschip dat ooit de haven van Amsterdam heeft aangedaan.

De ms Hong Kong Express van rederij Hapag Lloyd komt voor de eerste maal naar Amsterdam. Zij vaart in de zogenaamde EU-2-loop van de Azië-Europadienst en maakt deel uit van de Grand Alliance groep. Een consortium van vier rederijen, te weten: Hapag Lloyd, NYK, OOCL en Misc.

De Hong Kong Express maakt deel uit van de grote containerschepen die gefaseerd ingezet zullen worden in de Verre Oostendiensten en vervangen in de toekomst de huidige schepen van 6500 TEU.

Het schip wordt afgehandeld aan de ultramoderne Ceres Paragon Terminal. De verwachting is dat tussen de 1200 en 1500 containers worden gelost en geladen.

De directeur Scheepvaart van Haven Amsterdam, de heer Cor Oudendijk, zal voor deze unieke gelegenheid aan de kapitein van het schip het havenschild uitreiken ter ere van deze “maiden call”.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Haven Amsterdam