Siemens Cranes: grote orders van ZPMC Shanghai

Den Haag – Siemens Cranes heeft grote orders ontvangen van de Chinese firma ZPMC in Shanghai voor de levering van elektrische installaties voor acht Ship To Shore (STS) kranen en achttien Rail Mounted Gantry (RMG) kranen aan de Dubai Ports Authority (DPA) in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Verder is er een order geplaatst voor de levering van elektrische installaties voor zes Ship-To-Shore (STS) kranen en vijftien Rubber Tired Gantry (RTG) kranen aan International Port Service (IPS) in Dammam, Saoedi Arabië. Ook is een vervolgorder ontvangen voor de levering van drie milieuvriendelijke ECO-RTG systemen aan APM Terminals in het Spaanse Algeciras. Gezamenlijk vertegenwoordigen deze orders een waarde van meer dan 25 miljoen euro.

De nominale belasting van de acht STS kranen voor de DPA bedraagt bij gebruik van tandem lift 80 ton onder de spreader. De kranen kunnen vier 20 voets of twee 40 /45 voets containers dragen en zullen worden ingezet in de nieuwe Jebel Ali Terminal 2 van de DPA in Dubai. De order omvat tevens een optie op nog zes STS kranen en tien RMG kranen na levering van de eerste serie. De nieuwe terminal ligt ten noorden van de Jebel Ali Terminal 1 en zal bij de start van de operationele fase beschikken over een capaciteit van vijf miljoen TEU.
De zes nieuwe STS kranen voor de IPS in Dammam hebben bij gebruik van twin lift een nominale belasting van 65 ton onder de spreader.
Het succes van de ECO RTG systemen, waarmee 50% brandstof kan worden bespaard, zet door met een tweede order voor de levering van drie systemen aan APM Terminals in Algeciras.

Deze orders onderstrepen de sterke internationale positie die Siemens Cranes heeft opgebouwd op het gebied van elektrische installaties voor containerkranen. Siemens Cranes heeft zijn hoofdkantoor in Nederland en maakt deel uit van de in Duitsland gevestigde divisie Automation & Drives (A&D).

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Siemens Nederland N.V.