Spectaculair transport in havengebied Rotterdam

Rotterdam – Bij Maatschappij De Maas b.v., gevestigd op het industrieterrein Heijplaat, haven 2600, is op vrijdag 7 en zaterdag 8 januari 2005 een spectaculaire klus te zien. Een groot dekhuis voor een nieuw roll-on/roll-off schip wordt dan vanuit de scheepsbouwloods van Maatschappij De Maas naar buiten gereden en bovenop de onderbouw van het in de Heijsche haven tijdelijk afgemeerde nieuwe schip geplaatst.

Maatschappij De Maas heeft het dekhuis gebouwd in opdracht van Merwede Shipyard uit Hardinxveld-Giessendam. Deze bouwt voor de Deense rederij Bornholms Trafikken 2 lijndienst schepen die verbindingen gaan onderhouden tussen Kopenhagen en Bornholm.
Gegevens dekhuis:
– Lengte: 66 m;
– Breedte:26 m;
– Hoogte: 17 m;
– Gewicht: ruim 1000 ton.

Mammoet, specialist in zwaar transport, verzorgt de verplaatsing van het dekhuis vanuit de scheepsbouwloods van Maatschappij De Maas naar de kade. Dit is een afstand van 500 meter. Het transport vindt plaats op vrijdag 7 januari 2005 tussen 11.00 en 13.00 uur.

Op zaterdag 8 januari tussen 10.00 en 13.00 uur wordt het dekhuis met grote bokken (drijvende hijskranen) op de onderbouw van het schip geplaatst.

Maatschappij De Maas b.v. is een per 1 mei 2004 nieuw opgestarte onderneming. Haar kernactiviteiten zijn nieuwbouw, reparatie, grootonderhoud en logistieke dienstverlening, voornamelijk gericht op de markten: scheepsbouw, spoorwegmaterieel, energiecentrales en windturbines. Het gaat goed met het bedrijf. Er werken op dit moment zo’n 85 mensen in vaste dienst. De onderneming heeft het boekjaar 2004 met een positief resultaat kunnen afsluiten.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Havenbedrijf Rotterdam (Port of Rotterdam)