TU Delft benoemt Eelco de Groot van HaskoningDHV tot Fellow

1860 logo Royal HaskoningDHV

Social License to Operate expert gaat onderwijsaanbod versterken met zijn kennis van complexe industriële projecten

De Technische Universiteit Delft heeft Eelco de Groot aangesteld als Fellow. De Groot werkt bij internationaal advies-, ingenieurs- en projectmanagementbureau Royal HaskoningDHV als sociaal-politiek expert en richt zich op het verkrijgen en behouden van maatschappelijk draagvlak voor projecten voor de olie-, gas- en mijnbouwsector. Hij zal het onderwijsaanbod van de universiteit gaan versterken met zijn kennis van complexe industriële projecten.

Eelco de Groot was meer dan tien jaar werkzaam in Afrika, Azië, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Europa in de driehoek olie-, gas- en mijnbouwbedrijven, maatschappelijke groeperingen en overheden.

Als Fellow gaat hij doceren over vraagstukken op het gebied van omgevingsmanagement, complexe onderhandelingen en beheers- en bestuursstructuren. Hij gaat ook een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van het curriculum ‘Engineering and Policy Analysis’. De Groot zal daarnaast een coördinerende rol vervullen voor studenten die afstudeerprojecten bij Royal HaskoningDHV willen uitvoeren.

In een reactie op zijn aanstelling zegt Eelco de Groot: “Ik ben erg vereerd met deze benoeming en vind het geweldig om weer terug te zijn op de universiteit waaraan ik ooit zelf studeerde.”

Bedrijven hebben vaak grote moeite met het managen van sociaal-politieke risico’s. Dankzij de informatietechnologie hebben burgers steeds sneller toegang tot informatie en richten ze hun digitale pijlen effectief op bedrijven, investeerders en politici. De Groot licht toe: “Voor steeds meer bedrijven is het essentieel om deze uitdagingen en de daaraan verbonden reputatierisico’s op verantwoorde wijze te managen. Ondernemingen moeten in staat zijn de omgeving geloofwaardig te betrekken, willen ze kunnen rekenen op maatschappelijk draagvlak voor hun activiteiten.”

Bert Enserink, hoofd van het masterprogramma EPA (Engineering and Policy Analysis) van de TU Delft: “We zijn verheugd dat Eelco de Groot onze uitnodiging om Fellow te worden heeft geaccepteerd. Steeds meer studenten tonen belangstelling voor dit werkterrein, en hij beschikt over een schat aan internationale expertise en ervaring, waardoor deze masteropleiding beter aansluit op de wensen van onze stakeholders als regering, ministeries, internationale adviesbureaus en multinationals.

Royal HaskoningDHV ziet graag dat haar experts een bijdrage leveren aan het academisch onderwijs, zoals eerder ook met de aanstelling van Wim Maassen als Fellow in Life Cycle Performance Design aan de Technische Universiteit Eindhoven. Het bedrijf neemt ook deel aan gezamenlijke onderzoeksprojecten met andere universiteiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Royal HaskoningDHV

TU Delft benoemt Eelco de Groot van HaskoningDHV tot Fellow | Infrasite