Grootschalige werkzaamheden spoor Amersfoort


ProRail bouwt ‘dive-under’
22 oktober kijkdag voor omgeving en pers
Treinverkeer op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 oktober omgeleid

Van woensdag 19 t/m maandag 24 oktober 2011 werkt ProRail dag en nacht aan het spoor in Amersfoort. Aan de westzijde van het station wordt een onderdoorgang voor treinen gebouwd. Met deze dive-under kunnen treinen elkaar straks vrij kruisen. Dit betekent dat treinen niet meer op elkaar hoeven te wachten en de kans op vertragingen kleiner wordt. Vanaf eind 2012 kunnen treinen gebruik maken van de dive-under.

Kijkdag!
Zaterdag 22 oktober 2011 is het mogelijk om het project ‘Vrije Spoorkruising Amersfoort West’ van dichtbij te bekijken. Dit is een unieke kans om dit spectaculaire werk aan het spoor van dichtbij mee te maken. De dekken, grote betonnen platen worden het spoor ingereden. Meer informatie op http://www.prorail.nl/amersfoortwest

Werkzaamheden
Tijdens deze grootschalige werkzaamheden verwijderen we tijdelijk de sporen en worden de damwanden voor de dive-under geplaatst. Ook worden de betonnen dekplaten van de dive-under ingereden. Zodra de dekplaten er liggen wordt het spoor teruggebouwd. Naast werk aan de dive-under worden fundatiepalen aangebracht voor het nieuwe geluidsscherm langs het spoor tussen Utrecht en Amersfoort.

Overlast
Voor omwonenden en reizigers blijven de werkzaamheden niet onopgemerkt. Er wordt dag en nacht veel werk verzet. Direct omwonenden zijn gecompenseerd en kunnen van 19 t/m 24 oktober de nacht ergens anders doorbrengen.

Het treinverkeer wordt vrijdag 21, zaterdag 22 oktober en zondag 23 oktober omgeleid. Voor reisadvies kunnen reizigers www.ns.nl raadplegen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail