ProRail treft laatste voorbereidingen voor Kwartiersdienst

In het kader van de vernieuwing van de MerwedeLingelijn verricht ProRail de komende weken spoor- en bovenleidingswerkzaamheden tussen Dordrecht en Gorinchem. Na deze werkzaamheden is de lijn klaar voor de invoering van de kwartiersdienst tussen Dordrecht en Gorinchem.

Prettiger reizen

De MerwedeLingelijn is een kwalitatief hoogwaardige en sociaal veilige openbaar-vervoerverbinding per spoor tussen Dordrecht en Geldermalsen. De lijn is voor de regio de belangrijkste spil in het totale (openbaar) vervoersysteem en wordt de ruggegraat voor de ruimtelijke ontwikkelingen. Om het reizen nog prettiger te maken, is ervoor gekozen om meer treinen te laten rijden op de Merwedelingelijn.

Voorbereidende werkzaamheden

ProRail heeft afgelopen periode diverse werkzaamheden verricht ter voorbereiding van de kwartiersdienst waaronder de aanleg van (dubbele) inhaalsporen, de verbouw van station Dordrecht Stadspolders en de bouw van drie nieuwe stations. Er is gewerkt in samenwerking met de provincie Zuid-Holland en de gemeenten langs de lijn, waaronder de gemeente Gorinchem.

Werkzaamheden komende periode

Om extra treinen te kunnen laten rijden, verricht ProRail nog de laatste werkzaamheden. In Gorinchem vinden die werkzaamheden zowel ’s nachts als overdag plaats in de volgende periode: Vanaf 02.15 uur in de nacht van zaterdag 27 augustus op zondag 28 augustus, tot dinsdag 30 augustus om 04.15 uur.

Ook in de volgende voor- en nanachten zijn er (lichtere) werkzaamheden gepland:

in de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 augustus

in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 augustus

in de nacht van woensdag 31 augustus op donderdag 01 september

in de nacht van woensdag 07 op donderdag 08 september

in de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 september

in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 september

Afsluiting overweg Banneweg

Van vrijdag 26 augustus 23:00 uur tot zaterdag 27 augustus 09:00 uur is de overweg Banneweg compleet afgesloten voor alle weggebruikers. Er wordt een omleidingsroute aangegeven. Van zaterdag 27 augustus 09:00 uur tot zaterdag 27 augustus 19:00 uur wordt de overweg opengesteld. Gedurende deze periode worden verkeersregelaars ingezet vanwege het in- en uitrijden van vrachtwagens. Van zaterdag 27 augustus 19:00 uur tot maandag 29 augustus 06:00 uur is de overweg Banneweg weer compleet afgesloten voor alle weggebruikers. Er wordt een omleidingsroute aangegeven.

Geluidsperkende maatregelen

Tijdens deze (nachtelijke) werkzaamheden kunnen omwonenden van het spoor mogelijk extra licht en geluid opmerken. Het personeel is hierover geïnstrueerd; zij passen geluidsbeperkende maatregelen toe. De bewoners hebben brieven ontvangen over de werkzaamheden.

Vervangen busvervoer

De werkzaamheden hebben ook gevolgen voor het treinverkeer. Van zaterdag 27 augustus 02.15 uur tot maandag 29 augustus 04.15 uur is er geen treinverkeer mogelijk tussen Dordrecht en Gorinchem. Van maandag 29 augustus 04.15 uur tot dinsdag 30 augustus 04.00 uur is er geen treinverkeer mogelijk tussen Dordrecht en Sliedrecht. Arriva zet vervangend busvervoer in.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail