Alle regionale mobiliteitsfeiten op een rij

Het dagelijks aantal treinreizigers groeide in 2010 met 10.000 en er kwamen, ondanks de crisis, maar liefst 3.266 woningen bij in de provincie Utrecht. Dit alles en meer is te vinden in het digitale cijferboekje 2010, Monitor Verkeer en Vervoer Midden-Nederland.

Dit boekje is voor iedereen digitaal beschikbaar op www.cijferboekje.nl

Het digitale cijferboekje slaat een brug tussen wat diverse overheden in de regio Midden-Nederland aan mobiliteitsfeiten beschikbaar hebben en de individuele informatiebehoefte van inwoners in de provincie Utrecht.

Maatwerk

Het digitale boekje bevat een uiteenlopende verzameling mobiliteitsfeiten die overzichtelijk zijn gerangschikt in tabellen, grafieken en kaarten. Bezoekers kunnen hun favoriete onderwerpen selecteren, beheren en hiervan een persoonlijk cijferboekje samenstellen. Ook kunnen ze aangeven of ze een bericht willen ontvangen als één van hun favoriete onderwerpen is geactualiseerd.

Website en twitter

In het kader van duurzaamheid en kostenbesparing is het cijferboekje alleen digitaal beschikbaar en te vinden op de website www.cijferboekje.nl. Ook via twitter kun je op de hoogte blijven via de Twitterpagina www.twitter.com/cijferboekje/.

Samenwerking

De website wordt verzorgd door Rijkswaterstaat Utrecht, de provincie Utrecht, het Bestuur Regio Utrecht, het Bureau Regio Amersfoort en de gemeenten Amersfoort en Utrecht. Zij werken met elkaar samen om de meeste actuele mobiliteitsfeiten te verzamelen en aan alle inwoners te kunnen presenteren.

VERDER

Het cijferboekje is een product van VERDER, Mobiliteit in Midden-Nederland. VERDER werkt aan het VERDERpakket. Maatregelen voor fiets, OV, auto, verkeers- en mobiliteitsmanagement worden tegelijk bestudeerd en uitgevoerd. De samenhang in het pakket maakt dat het werkt! Zo werken de partners in de regio aan de doorstroming en bereikbaarheid van de regio Midden-Nederland, nu en in de toekomst (2020).

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Utrecht