TomTom introduceert HD Traffic 5.0: De nieuwe generatie verkeersinformatie

~ TomTom’s nieuwe technologie voorziet automobilisten van nog betere verkeersinformatie ~

TomTom kondigt vandaag de HD Traffic versie 5.0 aan. De service, die real-time verkeersinformatie doorgeeft aan de TomTom LIVE systemen, is zodanig verbeterd dat het bereik en de nauwkeurigheid ervan groter zijn dan ooit tevoren. Bestuurders met een TomTom navigatiesysteem met HD Traffic 5.0 hebben zodoende nog meer controle over hun reis met verbeteringen in zowel de verwachte aankomsttijd als een uitgebreider aanbod van alternatieve routes.

De nieuwste versie geeft onder andere automatisch wegafsluitingen aan en wijst daarbij het exacte deel van de route die verstoord is. De verbeterde detectie van stilstand, bijvoorbeeld tijdens wegblokkades veroorzaakt door ongevallen, maakt het nog makkelijker om files te lokaliseren en te vermijden.

“Toen we ons verkeersmanifest afgelopen september publiceerden, hebben wij onze toewijding toegezegd om files over de hele wereld te verminderen. Dit doen we door middel van innovatie; door gebruik te maken van onze ervaring bieden we de bestuurders de nieuwste technologie en informatie. TomTom HD Traffic 5.0 is hier een voorbeeld van,” zegt Corinne Vigreux, Managing Director Consumer bij TomTom. “Bestuurders hebben nu nog betere verkeersinformatie tot hun beschikking. Wij verbeteren dus niet alleen de reistijden – wij verminderen de stress bij bestuurders wat de kwaliteit van hun leven helpt verbeteren.”

TomTom HD Traffic 5.0 geeft filemeldingen voor het gehele wegennet waaronder ook uitvalswegen, op- en afritten en secundaire wegen die niet worden gedekt door andere technologieën. Het biedt een grotere reeks van alternatieve routes, verbeterde aankomsttijdindicaties en geeft de bestuurder nog meer vrijheid en flexibiliteit.

De nieuwste versie van TomTom HD Traffic maakt gebruik van de TomTom Open LR technologie. Open LR maakt intelligentere routing mogelijk waardoor bestuurders verbeterde verkeersinformatie kunnen ontvangen op 99,9% van alle wegen. Door deze uitgebreide dekking kunnen bestuurders nu profiteren van nauwkeurige routes en meer dynamische route-opties.

Bestuurders die al een abonnement hebben op TomTom HD Traffic ontvangen de update automatisch op hun systeem. TomTom HD Traffic is beschikbaar voor iedereen met een TomTom LIVE systeem en via partners die gebruik maken van deze dienst. Voor meer informatie over TomTom HD Traffic en details over het abonnement, ga naar www.tomtom.com/services.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: TomTom NV