Custom Area Analysis van TomTom biedt efficiënte verkeersplanning

Op het ITS-congres in Lyon introduceert TomTom een nieuwe verkeersoplossing, de Custom Area Analysis. Door inzichtelijk te maken wat er op het totale wegennet gebeurt, is het gebruiksvriendelijke Custom Area Analysis een kosteneffectieve oplossing die overheden en bedrijven in staat stelt te besparen op bedrijfsmiddelen en hun lokale wagenpark effectiever in te zetten.

Custom Area Analysis van TomTom maakt gebruik van anoniem verzamelde verkeersgegevens van meer dan 3 biljoen datapunten. Voor elk wegdeel is over ieder moment van de dag historische data beschikbaar over werkelijk gereden snelheden inclusief bijbehorende statistieken. Custom Area Analysis is beschikbaar via de Traffic Stats webportaal, waarmee analyses van wegcondities en verkeersprestaties gemaakt kunnen worden via voor- en nastudies en verkeersmodelering.

"Custom Area Analysis van TomTom maakt het mogelijk om verkeersplanning en verkeersnetwerkoptimalisatie in het grotere geheel te zien," aldus Maarten van Gool, managing director van TomTom Licensing. "De uitbreiding van onze diensten met historische verkeersgegevens stelt ons in staat, samen met overheden en bedrijven, optimale prestaties op het wegennet wereldwijd te waarborgen."

Custom Area Analysis biedt nauwkeurige verkeersinformatie voor een schat aan reisgerelateerde analyses, bijvoorbeeld voor geo-marketing, traffic engineers of planningsautoriteiten. Custom Area Analysis is een kosteneffectieve oplossing, met brede dekking, gedetailleerde kaarten en door een significante steekproef is extra apparatuur langs de weg of enquêtes niet nodig. Gedetailleerde rapporten zijn bovendien binnen 24 uur beschikbaar, waardoor met een paar simpele muisklikken data-analyse mogelijk is.

Voor meer informatie over onze verkeersproducten, gaat u naar: www.tomtom.com/landing_pages/traffic_solutions/web/index.php

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: TomTom NV