Genomineerden Fundeon Onderwijsprijzen bekend

strijd Beste Leerbedrijf, Beste Praktijkopleider en Beste Leerlingbouwplaats begonnen

Twaalf bedrijven zijn nog in de race om Beste Leerbedrijf Bouw & Infra 2010 te worden. Zij zijn voorgedragen vanuit de drie Fundeon regio’s Noord-Oost, West en Zuid. De regio’s hebben tevens elk één Beste Praktijkopleider Bouw & Infra en één Beste Leerlingbouwplaats voorgedragen. Deze Fundeon Onderwijsprijzen worden uitgereikt op 30 september in Zwolle.

Kenniscentrum Fundeon reikt jaarlijks de Onderwijsprijzen uit aan organisaties en personen die zich inzetten om in de dagelijkse beroepspraktijk van de bouw- en infrasector, goede leeromgevingen voor leerlingen en stagiairs te maken. Fundeon erkent leerbedrijven en ondersteunt deze bij het bieden van goede leerbanen en stageplaatsen.

Naast de hoofdprijs voor Beste Leerbedrijf Bouw & Infra reikt Fundeon dit jaar ook prijzen uit voor de beste leerbedrijven in de subcategorieën bouw, infra, gespecialiseerde aannemerij en middenkader. Voor elke subcategorie zijn drie bedrijven genomineerd. De winnaars van de subcategorieën strijden onderling om de hoofdprijs.

Nadat vorig jaar de Beste Praktijkopleider Bouw & Infra – Bert Sluiman – tevens de landelijke prijs voor Beste Praktijkopleider heeft gewonnen, maken drie nieuwe genomineerden kans om dat resultaat te evenaren. Dit zijn Sjaak Nas (De Veluwezoom, Didam), Ruud de Jong (Panco, Noordeloos) en Jos Corstjens (Adviesbureau Snijders, Valkenswaard).

De prijs Beste Leerlingbouwplaats wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt aan een aannemer. Kanshebbers zijn A. Huurdeman B.V. (Amersfoort), Simon Benus Bouw (Stadskanaal) en Bergh Bouw (Bergen op Zoom). De prijs is bedoeld voor de bouwplaats die meerdere leerlingen de beste leerbaan biedt.

Alle Fundeon Onderwijsprijzen worden uitgereikt op de Fundeon Relatiedag die op 30 september in Theater Odeon in Zwolle wordt gehouden. De winnaars van de prijzen Beste Leerbedrijf Bouw & Infra en Beste Praktijkopleider Bouw & Infra strijden daarna mee voor de landelijke prijzen. Zij nemen het dan op tegen de kandidaten die zijn genomineerd door één van de andere zestien sectorale kenniscentra.

Fundeon is het kenniscentrum voor de bouw en infra. Haar kerntaken zijn: adviseren van bedrijven over opleiding, scholing en loopbaan van medewerkers, bevorderen van een goede aansluiting tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven en stimuleren van de instroom van nieuw en goed opgeleid personeel in de bedrijfstak.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Fundeon