On TraXS: modelspoorbanen in Spoorwegmuseum 26-28 februari

klein ontmoet groot in Het Spoorwegmuseum

Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 februari 2010 presenteert Het Spoorwegmuseum een internationale tentoonstelling van modelspoorbanen: On TraXS! Tussen de levensgrote treinen van Het Spoorwegmuseum ontvouwt zich een prachtige miniatuurwereld. Een evenement voor groot en klein. Veel van de modelbanen komen voor het eerst naar Nederland, sommige zijn speciaal voor On traXS! gebouwd. Er zijn banen uit België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Luxemburg en natuurlijk Nederland te zien.

On traXS!
Na het grote succes van On TraXS! 2009 kon een tweede editie niet uitblijven. Met meer dan 10.000 bezoekers was On traXS! vorig jaar druk bezocht. Er is in het afgelopen jaar enorm veel werk verzet om de tweede editie nog mooier te maken dan eerste. Bezoekers kunnen zich vergapen aan prachtige modelbanen waar de details vaak tot in de perfectie zijn uitgevoerd. De banen zijn zeer mooi afgewerkt en uitgelicht en soms niet van echt te onderscheiden. De bouwers van de banen zijn persoonlijk aanwezig om tekst en uitleg te geven. In totaal zullen circa 30 banen gepresenteerd worden, waaronder een aantal prijswinnende banen. Meerdere fabrikanten komen naar Utrecht om hun producten aan het publiek te laten zien.

Demonstraties
Natuurlijk kunt u bij ons ook wat leren. Er worden verschillende demonstraties gehouden over allerhande onderwerpen binnen de modelbouw. Gerenommeerde gastsprekers zullen u tijdens de demonstraties kennis laten maken met de fijne kneepjes van de modelbouw. Zeg nooit dat u iets niet kunt, want met de meest simpele materialen worden de mooiste creaties gemaakt.

On traXS! Award
Nieuw dit jaar is de On traXS! Award. Bezoekers kunnen stemmen op de mooiste baan. Voor zowel de stemmers als de winnaar is een mooie prijs beschikbaar. Publiek kan tot zondag 12.00 uur stemmen, om 15.00 uur wordt bekend gemaakt wie met de On traXS! Award 2010 naar huis gaat.

Kinderen
Voor kinderen zijn er speciale activiteiten. Zo kan er een rangeerdiploma worden gehaald en kunnen kinderen onder begeleiding lekker knutselen. Op het buitenterrein rijdt de Jumbo Express.

On traXS! wordt georganiseerd in samenwerking met Team Mitropa.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Het spoorwegmuseum