ASTRIN Award HelpNederlandopweg

Laat de jeugd nadenken over de mobiliteit in 2025

Zoetermeer – Welke schoolklas helpt Nederland weer echt mobiel te worden? Het beste idee wordt beloond met de HelpNederlandopweg Award. De award wordt toegekend door ASTRIN, de brancheorganisatie voor de verkeersindustrie. Alle scholen in het voortgezet onderwijs zijn uitgedaagd mee te dingen naar de hoofdprijs.

Onze jongeren zijn de weggebruikers van de toekomst. Hoe zien zij hun mobiele toekomst? Hebben zij wellicht ideeën hoe de mobiliteitsproblemen aan te pakken? ASTRIN daagt deze weggebruikers van de toekomst uit om daarover na te denken. De bedoeling is dat middelbare scholieren klassikaal op A1- of A0-formaat in woord en beeld hun ideeën schetsen over de stand van de mobiliteit in Nederland in het jaar 2025.

De ASTRIN Award wordt toegekend aan de klas die op de meest originele en inspirerende manier de toekomstige mobiliteit uitbeeldt. Wie hierbij de werkende Nederlander, de doorstroom van het verkeer, de technologie en/of het milieu betrekt, krijgt daarvoor extra punten van de jury.

De jury bestaat onder meer uit het Tweede Kamerlid de heer ir. R.W.F. Kortenhorst (CDA), voorzitter van de Vaste Commissie voor Verkeer en Vervoer en Sjef van der Lans, hoofd communicatie van de Vereniging FME-CWM.

De eerste prijs bestaat uit een cheque van € 3.000,-. De tweede en derde prijs bestaan uit cheques van elk € 1.000,-. Alle inzendingen worden geplaatst op www.helpnederlandopweg.nl

De prijzen worden uitgereikt op woensdag 2 april om 15.00 uur tijdens de Intertraffic 2008 in de RAI te Amsterdam. Intertraffic 2008 vindt plaats van 1 t/m 4 april a.s. en is de toonaangevende internationale tentoonstelling op het gebied van verkeer en vervoer.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ASTRIN