Ingenieursmanifestatie Den Haag 17 oktober 2007

bekendmaking ingenieur van het jaar en innovatieve ideeën voor stad Den Haag

Den Haag – Om het beroep van ingenieur in de spotlights te zetten, vindt woensdag 17 oktober 2007 de eerste Ingenieursmanifestatie in Den Haag plaats. Tijdens dit evenement wordt bekendgemaakt wie zich Ingenieur van het jaar’ mag noemen. Daarnaast wordt een presentatie gegeven over de resultaten van de masterclasses met top-studenten van de TU-Delft en de Haagse Hogeschool. Dit onder het motto: Durf jij adviseur van de gemeente Den Haag te zijn? Innovatieve ideeën voor de stad Den Haag.’ Deze ideeën van de ingenieurs van de toekomst spitsen zich toe op de thema’s verkeer, Scheveningen haven, kustversterking en milieu.

De Ingenieursmanifestatie te Den Haag is een initiatief van de gemeente Den Haag, de vereniging van ingenieurs KIVI NIRIA en de brancheorganisatie ONRI.

Naast de presentatie door mevrouw J. van der Meijden, directeur Urban Visions, over de resultaten van de Masterclass Tweedaagse zal dr. J.M. van der Eijk, CTO Royal Dutch Shell, als gastspreker optreden. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats van de ‘Ingenieur van het jaar’. De jury hiervoor bestaat uit Ir. J.A. Dekker van KIVI NIRIA, ir. G.F. Kolff van ABB LUMMUS, E. Wintzen, oprichter IT-bedrijf BSO/Origin en burgemeester drs. W.J. Deetman (voorzitter).

Voor de ‘Ingenieur van het jaar’ zijn drie ingenieurs genomineerd:

  • ir. Adriaan van Hooijdonk, director design van BMW;
  • ir. Jos Dijkman, waterbouwkundige van WL Delft Hydraulics en;
  • duokandidaten ir. Ron van het Oever en ir. Micha Mulder, respectievelijk directeur en chief technology officer van Micronit Microfluidics.

Meer informatie
De Ingenieursmanifestatie vindt plaats op woensdag 17 oktober 2007, van 14.30 tot 18.30 uur in het oude PTT gebouw aan de Binckhorstlaan 36 in Den Haag.

Deelname is gratis. Men kan zich aanmelden tot 15 oktober 2007 door zich te registreren op www.ingenieursmanifestatie.nl

Meer informatie over het programma en de masterclasses staat op www.ingenieursmanifestatie.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Den Haag