Opening NEA Central Asia

Rijswijk – Op dinsdag 2 oktober 2007 heeft de Directeur-Generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen van het ministerie van Economische Zaken, Roderick van Schreven, in Kazachstan NEA Central Asia geopend. NEA Central Asia is een joint venture van het Nederlandse NEA Transportonderzoek en -opleiding en NII TK uit Kazachstan. NEA is onderdeel van Panteia, een nieuwe groep ondernemingen die full service bieden op het gebied van beleidsonderzoek, beleidsadvisering en marktonderzoek.

De laatste jaren wordt Kazachstan gekenmerkt door sterke economische groeicijfers. In 2005 bedroeg de groei zelfs ruim 9 procent. Als gevolg daarvan krijgt de economie de kans in hoog tempo te moderniseren. Vanwege de oppervlakte van het land (even groot als India) en de geografisch strategische ligging tussen Europa en Azië neemt de transportsector een belangrijke economische positie in. Tevens bezoekt een Nederlandse handelsdelegatie het centraal Aziatische land.

De opening van NEA Central Asia gaat vergezeld van een seminar in Almaty om de bestaande en nieuwe mogelijkheden voor de transport- en logistieke sector te belichten en voor de Kazakse transportsector te verduidelijken.

NEA Central Asia richt zich op het initiëren en uitvoeren van onderzoeks- en consultancyprojecten in de diverse sectoren van de economie, met de focus op verkeer en vervoer in Kazachstan. Tot de overige activiteiten behoren het opzetten en uitvoeren van trainingsprojecten en opleiding van senior staff in de logistieke – en transportsector. Daarbij moet NEA Central Asia een lokaal ondersteuningspunt worden voor het Nederlandse midden- en kleinbedrijf.

NEA en Panteia kunnen binnenkort ook voor uiteenlopende projecten in omliggende landen als Oezbekistan, Tadzjikistan, Kirgizië en Turkmenistan van het centrum gebruik maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: NEA Transportonderzoek en -opleiding B.V.