VS-delegatie bezoekt Nederland na orkanen

Den Haag – Een delegatie van Amerikaanse politici en mensen uit het bedrijfsleven brengt van 10 tot en met 12 januari 2006 op uitnodiging van staatssecretaris Melanie Schultz van Haegen van Verkeer en Waterstaat een bezoek aan Nederland. De delegatie wil zich op de hoogte stellen van de Nederlandse wateraanpak.

De delegatie bestaat onder meer uit senator Mary Landrieu (D) en senator David Vitter (R) uit Louisiana, lid van het Huis van Afgevaardigden, Bill Jefferson en de gouverneur van de staat Lousiana, Kathleen Blanco. De totale Amerikaanse delegatie bestaat uit ongeveer 50 deelnemers. De delegatie wordt ontvangen en begeleid door staatssecretaris Schultz van Haegen.

Het is nog maar enkele maanden geleden dat New Orleans en de Gulf regio zwaar werden getroffen door de orkanen Katrina en Rita. Daarom staat het bezoek in het teken van het Nederlandse waterbeheer. Niet alleen zal een bezoek worden gebracht aan de Deltawerken. Er zal ook bijzondere aandacht uitgaan naar de nieuwe manieren waarop Nederland omgaat met water.

Dinsdag staat overwegend in het teken van kennisdeling. Op woensdag zal ZKH de Prins van Oranje een belangrijk deel van de dag aanwezig zijn bij onder meer een bezoek aan de Maeslantkering en de Oosterscheldedam. Op donderdag brengt de delegatie onder meer een bezoek aan het WL Delft en het Hoogheemraadschap Delfland.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat