Campagne Brabantse reisproducten OV-chipkaart

In heel Brabant start maandag 29 augustus een campagne om de Brabantse reisproducten voor de OV-chipkaart onder de aandacht van reizigers te brengen. Voor het voordeligste advies over kaart en productsoort is er een handig online hulpmiddel: de OV-chipwijzer. De campagne is een initiatief van de provincie en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven.

Busreizigers in Brabant met een persoonlijke OV-chipkaart kunnen kiezen uit twee voordelige producten:

  • 40 procent dalkorting (voor € 10 per jaar)
  • Jeugdabonnement (onbeperkt busreizen voor € 75/maand, voor 12 t/m 18-jarigen)

Daarnaast reizen jongeren van 12 t/m 18 jaar met een persoonlijke OV-chipkaart automatisch met 34 procent leeftijdskorting op de bussen van Veolia Transport en Arriva in Brabant. Hiervoor hoeven zij geen apart product te bestellen.

Om reizigers te helpen bij het kiezen van het reisproduct dat het beste bij hen past, is er een handig online hulpmiddel: de OV-chipwijzer. Deze geeft het voordeligste advies over kaart en productsoort op basis van persoonlijke situatie, reisgebied, reisgedrag en huidige kaartsoort. Het hulpmiddel is te vinden op www.ovchipwijzer.nl.

Naar verwachting wordt in november de strippenkaart in Brabant afgeschaft. Mensen moeten op tijd overstappen op de OV-chipkaart omdat niet gebruikte strippen van de strippenkaart vervallen. Ook het dalurendagkaartje en het sterabonnement worden dan niet meer verkocht. In de regio Zuidoost-Brabant blijven sterabonnementen voorlopig nog wel te koop en geldig. Het blijft mogelijk een kaartje op de bus te kopen. Dit kaartje gaat dan €3,- per rit kosten.

Meer informatie is te vinden op www.brabant.nl/ovchipkaart.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Noord-Brabant