Gratis advies over recycling van uw pmd-bedrijfsafval

rws rijkswaterstaat westraven rijksgebouwendienst utrecht

Inschrijftermijn eerste projectvoorstellen is nu geopend!

Wilt u ook het PMD-verpakkingsafval van uw bedrijf of organisatie voorkomen, verminderen en/of recyclen? Maak dan gebruik van de ondersteuning die Rijkswaterstaat u biedt om afvalscheiding makkelijk én betaalbaar te maken.

Rijkswaterstaat introduceert een nieuw programma ‘Voorkom en recycle PMD-bedrijfsafval’ om bedrijven en organisaties bij te staan bij de versnelling van de circulaire economie in Nederland.

Het is nu mogelijk om voor het eerste project van dit programma projectvoorstellen bij Rijkswaterstaat in te dienen. Bij de uitvoering van uw projectvoorstel wordt u begeleid bij het onderzoeken van de haalbaarheid van gescheiden inzameling en recycling van PMD-bedrijfsafval. Samen met andere bedrijven in uw regio zet u de eerste stappen om te komen tot meer recycling van PMD-verpakkingen of monostromen.

Projectvoorstel indienen

Meer actuele informatie over het programma en het project ‘Scheiden en recyclen van PMD-verpakkingsafval’ vindt u op www.pmdbedrijfsafval.nl. Daar treft u ook informatie aan over het indienen van uw projectvoorstel. Voor vragen over het indienen van een projectvoorstel kan men bij Rijkswaterstaat terecht.

Projectvoorstellen voor het project Scheiden en recyclen van PMD-verpakkingsafval moeten voor 30 november 2018 bij Rijkswaterstaat zijn ingediend. Daarna vindt de selectie plaats, zodat u voor 15 december 2018 weet of uw voorstel is geselecteerd. De projecten worden uitgevoerd van januari 2019 tot oktober 2019.

Meer projecten binnen het programma

Het programma ‘Voorkom en recycle PMD-bedrijfsafval’ bestaat uit drie projecten:

  • Scheiden en recyclen van PMD-verpakkingsafval;
  • Gedragsbeïnvloeding voor betere afvalscheiding;
  • Preventie en hergebruik van verpakkingen
  • Binnenkort wordt bekend gemaakt wanneer projectvoorstellen kunnen worden ingediend voor de projecten over gedragsbeïnvloeding en preventie/hergebruik.

Rijkswaterstaat en PMD-bedrijfsafval

Rijkswaterstaat werkt aan een schone, groene en prettige leefomgeving, óók voor volgende generaties. In 2030 willen we daarom de helft minder primaire grondstoffen gebruiken én volledig circulair werken. De afkorting PMD staat voor: plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. Rijkswaterstaat wil met het programma ‘Voorkom en recycle PMD-bedrijfsafval’ bedrijven en organisaties helpen om minder restafval te produceren en meer te recyclen. Dit is een onderdeel van het programma VANG Buitenshuis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat